Zynk styrker kompetansen på politikk og helse og henter inn Fredrik Wang Gierløff og Cecilie Brein-Karlsen. Sistnevnte har vært statssekretær for Siv Jensen i Finansdepartementet og før det Helse- og omsorgsdepartementet, mens Wang Gierløff har vært myndighetskontakt i Telenor Norge, og før det statssekretærer for helseminister Bent Høie.

- Vi opplever at markedet i økende grad etterspør seniorkompetanse på samfunnsanalyse og politikk. At Gierløff også har et kundeperspektiv med erfaring fra privat sektor, i et av Norges største selskaper, er en verdifull kombinasjon, sier daglig leder i Zynk, Anniken H. Jebsen.

Zynk har de siste årene satset tungt på analyse. I en pressemelding skriver PR-byrået at analyse utgjør omtrent en fjerdedel av omsetningen. 

- Vi styrker med dette vårt tverrpolitiske team med to tidligere statssekretærer fra regjeringsapparatet. Med Fredrik og Cecilie får vi dessuten et av de sterkeste helsepolitiske teamene i markedet, sier Jebsen.

På spørsmål om hva som fristet mest med Zynk-jobben svarer Brein-Karlsen følgende:

- Zynk som byrå skilte seg klart ut med de flinkeste folkene i bransjen, spennende kunder og med fokuset på analyse, kunnskap og kontinuerlig læring. I tillegg opplevde jeg at min fagkunnskap og politiske innsikt matchet godt med behovene fremover, sier Brein-Karlsen til Kampanje.

Tidligere politisk rådgiver Fredrik Wang Gierløff ser frem til å bli en del av Zynk-teamet. 

- Jeg ser frem til å bli en del av et så erfarent og faglig solid radgivningsmiljø som Zynk er, som også har vist seg i front på å ta i bruk ny teknologi og digitale løsninger som ledd i sin strategiske rådgivning, sier Wang Gierløff.

Wang Gierløff tiltrådte 1. september, mens Brein-Karlsen var på plass 1. august etter seks månender karantene. Begge går inn i stillinger som seniorrådgiver.