Arendalsuka er i gang og Kampanje er på plass med vår valgkamp-jury som står klare til å trille terning på partiledernes innsats i kveldens debatt på NRK1. Dette blir den offisielle starten på høstens valgkamp, men juryen har allerede rukket å mene mye.

Blant annet at «bompengekrisen» ville sende Frp ut av regjeringen før ferien. Med fellesferien i bakspeilet, må juryleder Terje Svabø erkjenne at dette var et bomskudd.

- Der bommet vi, men vi mener fortsat at de ligger tynt an, sier Svabø til Kampanje.

Les mer: Valgkampjuryen om bompenge-trøbbel: - Frp er ute av regjering før ferien

Nå er både Terje Svabø og daglig leder i Kommunikasjonsforeningen Therese Manus, som også er medlem i juryen, spente på partiledernes innsats i valgkampens første partilederdebatt.

- Det blir spennende å se formen til partilederne, hvor tente de er på å gjøre en ordentlig figur og skape engasjement når valgkampen virkelig setter i gang, sier Therese Manus til Kampanje.

Terje Svabø tror særlig Jonas Gahr Støre har en tøff kveld foran seg.

- Jeg tror vi får se en Jonas som er i tvil om hvor han skal legge agitasjonen. Hvem skal han angripe og hvem skal han klappe på skulderen? Vi har sett tendenser nå til at Senterpartiet vil bli det største partiet i Nord-Norge, og det kan ikke Jonas sitte rolig og se på. Han må antageligvis gå til ett eller annet angrep, og vi vet av historien at å kjempe på to fronter, det går som regel veldig galt, sier han.

Se hele oppvarmingen fra Arendal her:

Valgkamp-juryen ledes av tidligere nyhetsanker i NRK og TV 2, Terje Svabø, og består for øvrig av ansvarlig redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger, politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Vårt Land, Berit Aalborg, strategisk rådgiver i Knowit, Jannikke Hannevik, lederen av  Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus, og PR-gründer og daglig leder av Boldt, Morten Pettersen.

Vinnere av Kampanjes valgkampkåring de siste 20 årene:

2017: SV

2015: Kristelig Folkeparti

2013: Arbeiderpartiet

2011: Høyre

2009: Høyre

2007: Fremskrittspartiet

2005: Arbeiderpartiet

2003: SV

2001: Ingen vinner kåret

1999: Fremskrittspartiet

1997: Kristelig Folkeparti

1995: Arbeiderpartiet