Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR), et statsstøttet senter med formål om å øke rekrutteringen til utdanninger innen matematikk, naturvitenskap og teknologi, har signert PR-avtale med Try Råd.

Ifølge kunngjøringen skal Try Råd bistå NSR med bedriftsutvikling, rådgivning og PR-virksomhet. Det er Try godt fornøyd med:

- I tillegg til å jobbe for en sak med et viktig formål, er det kommunikasjonsfaglig spennende å jobbe målrettet over tid med en ung målgruppe. Denne delen av befolkningen er de som endrer medievaner hurtigst og det er en god utfordring i seg selv å skulle treffe i rette kanaler og med relevant kommunikasjon, sier kundeansvarlig og rådgiver i Try Råd Trine Stang Hox, til Kampanje.

Av det Kampanje kan erfare, vant Try Råd frem i konkurranse med Headspin Productions, Redink, Trigger og Geelmuyden Kiese, som havnet på en knepen andreplass. Det er Geelmuyden Kiese som har sittet på kontrakten de siste to årene.

- NSR og GK har fått gode resultater sammen. Vi ønsker NSR lykke til videre med viktig arbeid, kommenterer Hans Geelmuyden overfor Kampanje. 

Bruker én femtedel av statsstøtte på byråer
Avtalens omfang er på to år med mulighet for ett års forlengelse, og har en anslått verdi på 12 millioner kroner. Avtalen med GK skal også ha ligget på det samme. 

Ifølge senterleder Morten Sørlie, skal Try blant annet hjelpe med å drifte fem nettsteder og bistå NSRs primærprosjekt, ENT3R, hvor studenter ved realfag- og teknologistudier hjelper ungdomsskole- og videregåendeelever med matematikklekser.

- I tillegg er det naturlig at de hjelper oss med kampanjer så vi når flest mulig elever, lærere og foreldre. Vi er bare syv ansatte, så for oss er det avgjørende at vi kan samarbeide og ha den type avtaler.

NSR er underlagt NTNU og får årlig 21 millioner kroner i statsstøtte via rammetildeling til NTNU fra Kunnskapsdepartementet. Det vil si at knappe én femtedel av støtten senteret mottar, går til byråarbeid. 

- En stor andel av det dere får fra staten går til byråer?

- Ja, vi har hatt lav bemanning på senteret i en periode, samtidig som vi har lansert nye nettsteder. Det blir feil av oss å bruke NTNU sin kommunikasjonsavdeling til dette, så med tanke på kapasitet og ressurser, er det bedre at vi knytter oss til noen som kan bistå ved behov. Derfor går vi med Try.

Millionresultat på tre måneder
Denne avtalen føyer seg inn i rekken av offentlige aktører som nå går til Try for råd. I september inngikk Trys PR-satsing avtale med Nav til en anslått verdi av 12 millioner kroner. I tillegg har de også Politidirektoratet og Utdanningsdirektoratet på kundelisten.

Les også: Regner velferdsmillioner over Try

2018-tallene bekrefter at byrået har fått en god start på livet under Try-banneret. Som kjent kjøpte Try rådgivningsselskapet Aktiver fra tidligere Ap-topp, Torgeir Michaelsen, før de relanserte under nytt navn i oktober 2018. Siden den tid har Try Råd rukket å innkassere en omsetning på 7,8 millioner kroner og et resultat før skatt på 2,6 millioner.

- Et resultat vi er godt fornøyd med etter tre måneders drift i 2018, forteller byråleder og partner i Try Råd, Sindre Beyer.

Det ble også tatt ut et utbytte på 1,9 millioner kroner, som ble fordelt på eierne av moderselskapet Try og partnerne i Try Råd; Sindre Beyer, Torgeir Michaelsen og Bård Hammervold.

- Jobbet døgnet rundt
Beyer forteller at de nå jobber med å ansette flere i halvåret som kommer.

- Vi merker godt at vi treffer markedet som ønsker å jobbe på tvers av disiplene innen kommunikasjon, markedsføring og teknologi.

- Hva er forventningene for 2019?

- Vi er inne i det første driftsåret, men alt tyder på at vi kommer til å ha gode resultater i 2019 også. De første tre månedene er nok ikke helt representative for 2019. Da jobbet vi nær sagt døgnet rundt i en oppstartsfase. Det er fortsatt høyt tempo, men ikke like høyt som ved oppstart, sier han.

Les mer: Tidligere Ap-topp selger eget selskap til Try