Kommunikasjonsbyrået Smidesang & Lyng synes det var trist at  digitalkonsulenten Karoline Pedersen skulle flytte til Oslo og bestemte seg derfor at hun skulle få æren av å åpne et Oslo-kontor, forteller daglig leder Morten Smidesang i Smidesang & Lyng.   

- Da Karoline meldte flytting til Oslo, bestemte vi oss raskt for å bli med på flyttelasset. Hun er en ener på digital kommunikasjon, og har verdifull erfaring fra kommunikasjonsarbeid i både privat og offentlig sektor. I tillegg er hun svært godt likt av både kunder og kollegaer. Jeg er sikker på at Karoline blir en god bærer av Smidesang & Lyng-kulturen i et nytt marked, sier Smidesang.   

- Bør Oslo-byråene skjelve i buksene?

- Vi jobber for å løfte frem kommunikasjon som et strategisk virkemiddel for å nå forretningsmål og drive frem utvikling. Der har vi fortsatt en vei å gå som bransje, og jeg håper Oslo-byråene gleder seg over å få drahjelp fra nord, sier Smidesang til Kampanje.

Vil vokse i hovedstaden
Pedersen har vært ansatt i byrået siden 2016. Hun blir foreløpig eneste ansatte med base i Oslo, men byrået har startet jakten på flere ansatte i hovedstaden.

- Nå får vi et bredere geografisk nedslagsfelt, men vi skal opprettholde en spesialisert profil. Målet er å få på plass 1-2 nye ansatte på kort sikt, slik at det blir et miljø. Men det er viktigere at vi finner rett person, enn at vi blir mange flere veldig fort. Heldigvis finnes det mange flinke og samfunnsengasjerte talenter der ute, så jeg tror dette skal gå fint, , sier Smidesang.

Karoline Pedersen er glad for ansvaret med å bygge Oslo-satsingen, som enn så lenge er organisert som en avdeling, ikke et eget AS.

- Dette blir et spennende nytt kapittel i min karriere, og en viktig milepæl for Smidesang & Lyng. Jeg kjenner på ansvaret, men motiveres også av tilliten jeg har fått. Det vil nok bli et lite motbakkeløp i starten, men jeg liker motbakker og har joggeskoa på. Jeg kjenner meg trygg på at vi skal klare å bygge et godt miljø i Oslo, sier Pedersen.

- Får se hvor mye det koster
Totalt jobber det sju personer i Smidesang & Lyng. Byrået hadde i 2018 en omsetning på 7,6 millioner kroner og hadde et resultat før skatt på 2,6 millioner kroner. Planen er at Oslo-etableringen skal bidra positivt inneværende år.

- Målet er lønnsom vekst, så får vi se hvor mye det koster å etablere seg i hovedstaden, sier Smidesang til Kampanje. 

Byrået ble etablert i 2014 og har kunder som Sintef, Sykehusbygg og Q-Free.