Det var i fjor høst at First House-partner og tidligere byråleder i Gambit H+K, Ole Tom Nomeland, sa opp sin stilling for å starte opp egen virksomhet. Nå har Nomeland avsluttet sitt første «halve» regnskapsår med sitt nye selskap Ad Hoc Management.

- Jeg startet jo opp driften først i oktober i fjor, men heldigvis ble det en ganske fin start for min nye, lille virksomhet. Oppstarten har vært hektisk, men gitt masse energi også må jeg bare innrømme at jeg har hatt det morsommere siste trekvart året enn jeg har hatt på mange år, sier Nomeland til Kampanje.

Omsetningen og byråinntekten er lik og endte på snaue 0,8 millioner kroner etter et kvartal og det ga et resultat før skatt på 318.000 kroner.

- Jeg har vært veldig heldig og fikk en flying start i fjor høst, med mange kunder som hadde lyst til å bli med meg videre, sier han.ake til meg.

- Tar du ut noe særlig med lønn?

- Jeg tar ut en helt grei lønn pluss utbytte via mitt holdingselskap Ad Hoc Holding som eier 100 prosent av Ad Hoc Management, sier Ole Tom Nomeland.

- Tør ikke spå om fremtiden
Med en byråinntekt på en snau million er det et stykke opp til sin gamle arbeidsgiver First House som landet en byråinntekt på 88 millioner kroner i fjor. Nomeland sier han ikke savner «trøkket» som er rundt et byrå som First House.

- Det var veldig flott å være i First House og det var nok et anerkjennelsestempel. Samtidig er det nok en del som synes det er enklere å forholde seg til meg som person enn ett stort byrå. Det blir kanskje enklere å ta kontakt, sier han.

- Kan vi gange opp den byråinntekten med fire å få en helårsinntekt?

- Jeg har i hvert fall hatt en fin start, men tør ikke spå. Jeg føler at jeg har fått en god mottagelse og positiv respons fra gamle relasjoner som kommer tilbake. 

- En happy miks av kunder
Etter hva Kampanje kjenner til, har Nomeland jobbet med kunder som Chilimobil, JM Norge, HRG Nordic, Norske Forsikringsmegleres Forening og flere selskaper innen helse og finans.

- Det er en happy miks av nye kunder og kunder jeg har jobbet med tidligere, sier han uten å bekrefte kundeforhold. 

Han sier overgangen fra First House var «god og ryddig»

- Det var jeg som ønsket å gå ut for å starte noe eget og heldigvis fant vi en veldig fin form på dette med en samarbeidsavtale som gagnet både First House, oppstartsfasen min – og ikke minst alle kundene jeg har jobbet med over mange år.

- Og det er ikke kjedelig å spise matpakken sin alene?

- Nei, jeg har hatt moro hver eneste dag siden og har ikke rukket å se meg tilbake i det hele tatt. Og jeg kan nok telle på en hånd hvor mange lunsjer det er blitt i eget selskap. I vår bransje er vel lunch-møtet det som blir booket opp aller først, smiler Nomeland.