Alle som har jobbet med en krise vet at man befinner seg i egen boble når den håndteres. Trolig er ingen kommunikasjonsmedarbeidere i Norge i en større boble akkurat nå enn de som er tilknyttet Askøy kommune. Nettsiden til kommunen tyder på at de jobber mye, og er flinke til å publisere relevant informasjon.

Det som har hendt i kommunen er leit og tragisk. Situasjonen er fortsatt alvorlig og uavklart, men virker å bedre seg, ifølge BT på onsdag morgen.

For meg er det komplett uforståelig at en konsulent fra et av verdens største kommunikasjonsbyrå har så hastverk med å ytre seg i et leserinnlegg i media om krisehåndteringen i kommunen. Det jeg skriver her handler ikke om de faglige formuleringene og rådene.

Jeg tar ikke ballen, jeg grisetakler mannen.  

Det han skriver er sikkert faglig riktig. Jeg er mer opprørt fordi tidspunktet han velger til å markedsføre sin egen person er helt feil. Etter å ha lest artikkelen flere ganger, sitter jeg i hovedsak igjen med to spørsmål:

Hvorfor må konsulenten publisere dette midt i stormen? Finnes det ikke bedre måter å mele sin egen kake? Hvis konsulenten genuint ønsker å hjelpe kunne han jo ha delt råd direkte med kommunikasjonsavdelingen, fremfor å offentlig kritisere dem lenge før de har kommet til evalueringsfasen.

De ansatte i Askøy kommunes kommunikasjonsavdeling har trolig jobbet natt og dag, også gjennom pinsen, for å hjelpe innbyggerne med god og saklig kommunikasjon, samt møte informasjonsbehovet til et samlet pressekorps. De flinke kommunikasjonsfolkene må få lov til å beholde fokus på jobben sin, og ikke forstyrres av selvpromotering fra PR-kåte konsulenter. Kjenn din besøkelsestid Paal Espen Hambre. Dine faglige råd var gode, formen og tidspunktet var skikkelig ukollegialt.