Magnet Awards fungerer som et norgesmesterskap i rekruttering og arbeidsgiver-PR. I år er det Trigger og DNV GL som kan kalle seg norgesmestere.

Trigger ble mestvinnende byrå med fire priser, inkludert ett gull for jobben AF-kollektivet for AF Gruppen i kategorien «Årets kampanje overfor studenter». I tillegg stakk byrået av med sølv og bronse for en jobb for ATEA og ytterligere en bronse for en annen jobb for AF Gruppen.

DNV GL vant den gjeveste prisen for «Årets helhetlige employer branding».

- Det var rekordmange bidrag i årets konkurranse, sier juryleder og initiativtaker Hans Petter Stub i Whydentify, som arrangerer prisen i samarbeid med  Universum, Dagens Næringsliv og Finn.no. 

«Årets mangfoldspris» gikk til Obos med sin stillingsannonse for ny konserndirektør der en høygravid dame er avbildet.

- Det var flere i juryen som skulle ønske de selv hadde stått bak den jobben, sier Stub.

I samme kategori fikk ATEA og Trigger sølv for jobben «Omvendt intervju», mens ÅF fikk bronse for deres arbeid med å tilby praksisplasser til flyktninger.

Bouvet og RedInk vant både bronse og gull for jobben «24 timers hackathon», der syv ansatte viet 24 timer til å løse en utfordring, som ble livestreamet.

Det var DNV GL som ble hedret som den virksomheten som har jobbet mest helhetlig med employer branding foregående år. Juryen sier følgende om arbeidet:

- Her er det vanskelig å vite hvor man skal begynne. Så mange tiltak, så mange ideer, så mye arbeid og så mange aktiviteter er det få som kan matche. Spesielt lot juryen seg inspirere av den gjennomtenkte kommunikasjonsplanen som ligger til grunn. Lite er overlatt til tilfeldighetene hos DNV GL.

Juryen har bestått av 14 fagpersoner fra blant annet HR Norge, Equinor, Skatteetaten, Nordic Choice og Great Place to Work.