Siv Martine Nyborg og Karen Brynildsen fra Gambit H+K har vunnet den norske finalen i Cannes Young Lions PR. Oppdragsgiver i årets konkurranse var Unicef, og briefen handlet om å bygge kjennskap til verdens barnedag og barns rettigheter.

- Det er helt surrealistisk at vi har trumfet gjennom med det vi har levert når konkurransen har vært så høy. Det er sjukt gøy, sier vinnerne til Kampanje.

De danket ut fire andre team i finalen og får to billetter til Cannes for å delta i den internasjonale finalen i juni.

- Det er også kjempespennende at vi får muligheten til å ta steget helt til Cannes og konkurrere mot de beste internasjonalt, sier Karen Brynildsen.

Hun begynte i Gambit i 2017, mens Siv Martine Nyborg ankom byrået i fjor sommer.

- Vi har jobbet mye sammen det siste halvåret og det er gøy å vise at vi er et godt team, sier Siv Martine Nyborg.

Konseptet de har laget spiller på lek og det har også preget prosessen, forteller de to.

- Vi er lekne typer og ender ofte med å lage en sang i kreative prosesser fordi vi trenger å lufte hodet. Vi legger vekk alle tanker om å være flinkiser og smarte, og prøver i stedet å tenke enkelt og ha det gøy.

- Så det kan være et tips til folk i kreative prosesser, å synge ut?

- Ja, enten synge ut eller starte med en lek. Kreativitet er ikke noe du kan tvinge frem. Lek, sang og dans kan få deg til å koble ut, glemme presset og alt rundt.

Nå satser teamet på å leke seg helt til topps i Cannes.

- Vi begynner å pakke i kveld, ler de.

- Vi skal ta gullet. Det er målet, i og med at Gambit har fått sølv tidligere.

Vinnerne mottok i dag blomster og gratulasjoner fra Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

- Det er gledelig at det satses på unge talenter i kommunikasjonsbransjen. Kreativitet, samfunnsforståelse og kunnskap blir stadig viktigere for norsk næringsliv og fremtidens verdiskaping, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Juryen bestod av Atle Syversen (Unicef), Hanne Stabell (PR-operatørene), Runar Wiksnes (GK), Hege Bergsvenkerud Sørli (CAPA) og Simen Johannessen (Gambit H+K, juryleder).

- Vinnerteamet svarte lekent og kreativt på en relativt åpen brief. Det var ingen tvil om at teamet fant frem sitt indre barn - for konseptet er rett og slett en genial idé for hvordan man med glimt i øyet og et begrenset budsjett kan løfte frem Unicef Norge og barns rettigheter den 20. november på verdens barnedag, sier Atle Syversen, kommunikasjonsrådgiver i Unicef Norge.