Ole Henrik Stubberud tar over som kreativ leder i Geelmuyden Kiese etter Eva Sannum. Det opplyser PR-byrået i en pressemelding mandag morgen.

Som kreativ leder skal han fortsette å jobbe tett på kunder i team med tekstforfatter Trygve Tønnessen. Stubberud har tidligere erfaring fra Ogilvy & Mather og Kitchen Reklamebyrå, og startet i Geelmuyden Kiese i august 2017. Han har tatt del i det kreative lederskapet en stund, men det er først nå det formaliseres. Stubberud går også inn i den norske ledergruppen. 

Les også: Eva Sannum: - Det har vært fem fine år med veldig ulike ledere (Abo)

Les også: Sannum slutter i GK: - Har vært noen forrykende år

- Det ligger i min natur å stikke nesa mi borti alt som skjer der jeg jobber. Jeg blir genuint glad av å se andre lykkes, og spesielt hvis jeg har kunnet bidra til det. Sånn sett føles det naturlig å tre inn i denne stillingen, sier Stubberud i meldingen.

Stubberud mener byrået er godt rustet til å møte bransjeglidningen, en utvikling han mener er helt naturlig.

- I bransjemedier er det mye fokus på bransjeglidningen. Men det økte samspillet mellom reklame, PR og innhold er egentlig bare en naturlig utvikling av bransjen vår. Alt skal uansett ta utgangspunkt i den sterke idéen. Og når all kompetansen på huset kan brukes til å dyrke de kreative løsningene er det moro på jobb, sier Stubberud. 

Han og Geelmuyden Kiese har nylig fått gull i reklamekonkurranser.

- Gullet og sølvet i Gullblyanten, og gullet, diplomet og spesialprisen for beste innsikt i ANFO Effekt demonstrerer det viktige spennet vi jobber i: kreativitet som skaper adferdsendring, sier Stubberud.

Les mer: Kitchen til topps i Gullblyanten: - Vi er så til de grader tilbake og det er fantastisk

Les mer: Vipps feirer Grand Prix-seier i natt - kåret til landets mest effektive reklamejobb

- Intensiverer jakten på løver og fisker 
Også Hans Geelmuyden liker priser - og med ny kreativ leder vil han ha flere:

 - I byrået vårt har vi en annen kompetanse enn konkurrentene våre. Derfor kan vi lage annerledes kommunikasjon. Nå intensiverer vi jakten på både løver, fisk og resten av gullfaunaen. Jeg legger ikke bare til side penger til nytt premieskap. Vi må skaffe en ark, smiler Geelmuyden.

Byrået fikk i fjor et underskudd på 1,5 millioner kroner. Det er første gang Geelmuyden Kiese opplever et underskudd i Norge siden 2001. I 2017 hadde Geelmuyden Kiese et resultat før skatt på 8,5 millioner kroner.

Les mer: Geelmuyden Kiese med underskudd for første gang på 17 år