En av partnerne i kommunikasjons- og konsulentselskapet First House slutter. Gro Bogen Nilsen fortaler PR-bransjen til fordel for en jobb som ansvarlig for myndighetskontakt og kommunikasjon i legemiddelindustrien og selskapet Merck.

- Jeg ser fram til å begynne i Merck. Selskapet er til stede i 66 land, har eksistert i over 350 år og er en betydelig helseaktør, sier Gro Bogen Nilsen.

- Hvordan blir det å slutte i First House etter seks år?

- Jeg har hatt en veldig fin tid i First House både sammen med gode kunder og flinke kollegaer så det er med stor porsjon vemod jeg forlater huset. Samtidig gleder jeg meg til de nye mulighetene som ligger i den nye jobben og som innebærer at jeg kan ta med meg erfaring fra både First House og andre jobber jeg har hatt, sier hun.

Les også: Fra JKL til First House

Gro Bogen Nilsen har bred erfaring både fra offentlig og privat sektor. Hun har blant annet vært kommunikasjonssjef for sykehuset i Drammen, assisterende kommunikasjonsdirektør i Utlendingsdirektoratet og har jobbet seks år som seniorrådgiver i First House hvorav de siste tre årene som partner.

- Det har alltid stormet litt rundt First House, hvordan har det vært på innsiden?

- Det har vært tider hvor det har vært mye oppmerksomhet rundt selskapet, også har det vært tider hvor det ikke har vært det. Men først og fremst har det vært veldig trivelig å jobbe med så mange dyktige kollegaer også er det primære fokuset alltid kunden. Det er kunden vi jobber for, sier Bogen Nilsen.

Når hun nå forlater PR-bransjen til fordel for en jobb på kundesiden eller «inhouse» som hun kaller det, mener hun det bare er en fordel.

- Å ha jobbet på alle sider av kommunikasjonsbransjen gjør deg  bare til en bedre kommunikatør.

Renée Tunold, sjef for Merck i Norge samt for Sverige, Danmark, Finland og Nederland, sier det fremover blir «avgjørende at man som legemiddelindustri klarer å finne løsninger sammen med myndighetene og andre sentrale interessenter».

- Dette gjør at samfunnsinnsikt, møteplasser og dialog med myndigheter og øvrige samarbeidspartnere blir viktigere enn noensinne. Vi har samme mål, men har ikke alltid vært flinke nok til å snakke sammen. Vi er derfor svært glade for å få Gro Bogen Nilsen med på laget. Det å finne gode og bærekraftige løsninger sammen blir avgjørende for å sikre det mediske tilbudet til norske pasienter framover, sier Tunold.