De siste dagene har Kampanje skrevet om at nedleggelsen av PR-byråenes bransjeforening, Komm. Foreningen erstattes av et nytt PR-nettverk under NHO-foreningen Abelia.

Det nye PR-byrået i Try-konsernet, Try Råd, går en helt annen vei. Selskapet har meldt seg inn i IKT-Norge. Seniorrådgiver og partner  Torgeir Micaelsen i Try Råd fortellerat det var en enkel, men samtidig viktig avgjørelse å melde seg inn i IKT-Norge.

Les også:  PR-topp med knusende dom: - Foreningen har forvitret

Les også: Legger ned PR-forening etter 29 år

Utelukker ikke PR-nettverk
- Moderne rådgivningsarbeid handler om å sette kundens mål i sentrum. For Try Råd betyr det at vi stadig oftere utvikler strategier som ender i digitale uttak. I den konteksten er det avgjørende for oss å være oppdatert på utviklingstrekk og vite om mulighetene som ligger i teknologiske verktøy og muligheter. Dermed er det like naturlig for oss å delta på IKT-Norges medlemsarenaer som på andre og mer tradisjonelle møteplasser for aktører i vår bransje, sier den tidligere Ap-politikeren i en pressemelding.

- Hvorfor velger dere IKT-Norge framfor bransjeforeningen Abelia?

- IKT-Norge er en uavhengig interesseorganisasjon for det digitale næringslivet, ikke en arbeidsgiverorganisasjon som Abelia. Når det er sagt, gjør Abelia svært mye bra. Men vi har ikke tatt stilling til medlemskap andre steder per nå, sier Micaelsen til Kampanje.

- Hva med Abelias nye PR-nettverk som overtar etter foreningen Komm?

- Vi utelukker det ikke, men vi må jo først vite mer om hva de har tenkt å være.

Tror flere byråer følger etter
- Er det i IKT-Norge dere lettest kommer i kontakt med potensielle kunder? 

- Om vi får flere nye kunder eller ikke, er underordnet for oss. Vi ønsker å delta for å holde oss oppdaterte på teknologi og digitale tjenester, for å gi enda bedre råd og utvikle enda bedre konsepter for våre kunder. 

Micaelsen mener at bransjeglidningen er i ferd med å bli total. Derfor tror han det bare er et spørsmål om tid før flere aktører innen PR og reklame følger etter og blir med i IKT-Norge.

- Jo flere som deltar, jo mer profesjonaliseres bransjen vår. Try Råd kommer til å bli en aktiv deltaker i foraene vi nå har tilgang til. Fra vår posisjon kan vi bidra med innsikt om å tenke innovativt innen alle aspekter ved merkevarebygging og utvikle kommunikasjonsstrategier. Samtidig håper vi å få faglig påfyll fra medlemmer som har sin kjernekompetanse innen teknologiutvikling og digitalisering, sier Micaelsen.

Administrerende direktør Heidi Austlid i IKT-Norge er veldig positiv til å få Try Råd med på laget. 

- Det at Try Råd blir med sier noe om at stadig flere selskaper begynner å definere seg selv som aktører i digitale næringer. Og i en forlengelse: At de ser seg selv som en del av fremtidens vekst og verdiskapning.