Rune Indrøy er ansatt som ny konserndirektør for kommunikasjon i BKK. Han kommer fra stillingen som direktør for myndighetskontakt ved Universitetet i Bergen og har tidligere hatt ansvaret for kommunikasjon og myndighetskontakt i TV 2, Bergen.

Han sier han den siste tiden har jobbet i noe redusert stilling ved Universet på grunn av et engasjement hans kone fikk i Boston ved Harvard som statsviter. Nå er planen å vende nesen hjem igjen. 

- Vi flytter tilbake til Norge og helt sikkert til Bergen, sier Indrøy. 

- Kjenner du BKK som selskap fra før av? 

- Jeg har fulgt BKK i mange år fra sidelinjen. Det er en stor virksomhet og et veldig offensivt selskap og det var naturlig å si ja når de tok kontakt. Det var et veldig spennende tilbud.

BKK-konsernets hovedaktiviteter er produksjon, omsetning og transport av elektrisk kraft. Men i tillegg tilbyr selskapet også telekomtjenester. 

- Også er de Altibox-partner. Kan vi si at Indrøy er tilbake litt i gammel bransje?

- Det er riktig. Så hvis Kampanjes redaktør gjør den vurderingen, så er det helt sikkert slik, sier Indrøy.

Som konserndirektør for kommunikasjon vil Indrøy bli en del av konsernledelsen i BKK med ansvar for konsernets myndighetskontakt og kommunikasjon, inkludert merkevare, profilering og sponsing.

- Vi er stolte av å kunne knytte til oss en så dyktig, erfaren og profilert medarbeider som Rune Indrøy og tror han med sin kompetanse vil bli en viktig bidragsyter i utviklingen av BKK. Samtidig viser dette at BKK - som det største fornybarselskapet på Vestlandet - er en spennende og attraktiv arbeidsgiver, sier konsernsjef Jannicke Hilland.

Indrøy har lang fartstid som journalist fra blant annet Bergens Tidende og Aftenposten og i TV 2 reporter og redaksjonssjef før han fikk ansvaret for kommunikasjon og myndighetskontakt. I den jobben var han blant annet ansvarlig for forhandlingene med staten i forbindelse med to av konsesjonsrundene.

Som leder av styringsgruppen spilte Indrøy også en sentral rolle i etableringen av Media City Bergen.

Rune Indrøy tar over som konserndirektør Kommunikasjon etter Tonny Nundal som blir pensjonist i løpet av våren.

 BKK hadde i 2016 en omsetning på 4,2 milliarder kroner, og ga et utbytte til eierne på 505 millioner kroner