I forkant av den årlige Choice-samlingen «Vinterkonferansen», som er et stort internarrangement i hotellkonsernet, sendte Petter Stordalen ut en personlig video til hver av de over 3.000 deltakerne.

Det er Stordalens PR-byrå, som i samarbeid med teknologiselskapet PVM, har laget filmene som tar i bruk en ny, norskutviklet fletteteknologi som åpner for å lage personlige videoer på en tids- og kostnadseffektiv måte.

- Ved bruk av denne teknologien, kan generiske budskap gjøres personlig og engasjerende på en automatisert måte som ikke er mulig i dag – særlig for internkommunikasjon i store virksomheter. Det finnes ingenting som ligner på dette i Norge i dag, sier daglig leder i Storm Communications, Marius Parmann.

Totalt ble det produsert opp 3.093 forskjellige filmer der Petter Stordalen spiller mot sin egen datter Emilie Stordalen.Ifølge Parmann tillater teknologien automatisert produksjon av flere hundre tusen personifiserte filmer.

- Det ble i dette tilfellet laget litt over 3.000 filmer og i bunn lå det en teknologi som gjør det mulig at mottakerne av filmene får lest opp navnet sitt og får se en grafisk fremstilling av navnet sitt, sier han.

I filmene, som altså ble laget i forkant av Vinterkonferansen, hadde Emilie Stordalen på forhånd lest inn over 1.500 forskjellige navn som skulle dekke alle deltakerne, mens det grafiske elementet fremkommer som en tatovering på Stordalens kropp. Der vil alle mottakerne oppleve at filmen henvender seg til dem.

- Teknologien hjelper deg med å lage en personifisert film som på en effektiv måte er skreddersydd til hver enkelt mottager. Hvordan den personaliseres er det bare fantasien som setter grenser for. I tillegg distribuerer den filmen via eksempelvis sms og måler om og hvor lenge mottakeren har sett filmen, sier han.

Her kan du den personaliserte filmen som Choice-eieren sendte ut i forkant av det store, interne arrangementet. 

Nå sier han Storm Communications vil jobbe mer med teknologiselskapet PVM.

- Kombinasjonen av 1 til 1-kommunikasjon og film er utrolig kraftfull og vi ble veldig nysgjerrige på andre bruksområder både i Choice-systemet og for andre potensielle kunder.  Vi inngår nå et samarbeid med PVM for å se på hvordan teknologien kan brukes i leder- og internkommunikasjon, så vel som kundekommunikasjon eller event, sier Marius Parmann.

- Kan det bli mer enn bare et samarbeid?

- Vi starter med å samarbeide også ser vi litt hva vi kan gjøre på felles kunder samtidig som vi lærer oss mer om mulighetene som ligger i denne teknologien.

- PR-bransjens bruk har så langt handlet om stordata, men dere går i en litt annen retning?

- Ja, vi er ikke helt på robotrådgiver-nivå enda så jeg får heller komme tilbake den dagen da vi ansetter vår første robot, sier Parmann.

De drøye 3.000 filmene som Storm har utviklet for Stordalen, har totalt blitt sett 160.066 ganger. I tillegg kommer rundt 150.000 seere av en versjon av filmen som Petter Stordalen delte på Instagram og Facebook.

- Hva skal vi si om Stordalens skuespillerprestasjoner?

- Petter er jo enestående i alt han gjør, men det er vel Emilie som viser at hun har en skuespiller i magen, sier Parmann.

Stordalen-PR:

PR-byrået Storm Communications ble etablert i fellesskap av Jan Erik Larsens byrå Kruse Larsen og Petter Stordalen. Marius Parmann (til venstre) leder byrået.