Knappe to år etter at den tidligere journalisten og konserndirektøren for myndighetskontakt hos NSB, Mai-Bente Paulsen, etablerte PR- og kommunikasjonsbyrået Something Good, kan hun nå vise til millionresultat og nær tredobling av omsetning og antall ansatte.

Fra oppstarten i 2016 har byrået tidoblet omsetningen fra 820.000 kroner til 8 millioner kroner i 2018. Det er også nesten en tredobling fra 2017, da selskapet endte opp med en omsetning på 2,7 millioner kroner.

- Det er gøy å se at vi hadde i underkant av 3 millioner i 2017, så det er nesten en tredobling av både ansatte og omsetning. Nå tar vi virkelig sats, flytter inn i nye lokaler etter sommeren og sonderer etter flere bra folk, sier byråleder Paulsen til Kampanje.

Byrået som i første halvdel av 2018 kun var tre ansatte, er i dag seks, og med planer om å ansette to til den kommende tiden. Resultatet for 2018 var også sterkt. Det endte på 2,5 millioner, et godt sprang opp fra 2017-resultatet som endte på knappe 780.000 kroner.

- Fjoråret er det vi anser for vårt første ordentlige driftsår. Da ble vi et ordentlig byrå, og det ble mer fart på sakene da vi ble flere på kontoret, sier Paulsen.

Inngår samarbeid med veterinærkjede
Nå har de også inngått partnerskap med en ny kunde, den landsdekkende veterinærkjeden Anicura, som har over 40 sykehus og dyreklinikker rundt i landet.

Paulsen forteller at de er godt i gang med å utarbeide nye kampanjer.

- AniCura er virkelig en kunde som passer oss som hånd i hanske. De har ambisjoner om å løfte kommunikasjonen til nye høyder, og for oss som er opptatt av bærekraft i business, er det en drøm å samarbeide med en organisasjon som allerede jobber aktivt med dyrehelse og velferd. Dessuten er vi en dyreglad gjeng, så det er mange logrende haler i lokalene på St Olavs plass nå, sier Paulsen.

Anicura slutter seg dermed til en rekke kunder som har valgt Something Good i løpet av 2018. Fra før av har byrået kunder som Human-Etisk Forbund, Ark, Top Temp og NorgesEnergi på listen.

Les også: Vant jula med skjult kamera - Elkjøp bommet med flykamera (Premium)

- Merkevarer som tar bærekraft på alvor har en forretningsfordel.
Sistnevnte fikk sin første test på samarbeidet da Something Good lagde julefilmen, «Secret Santa», som ble kåret til årets julekampanje av det norske folk, i en kåring Kampanje arrangerte i samarbeid med Mediacom. 

På spørsmål om hva suksessoppskriften er, forteller Paulsen at det er langt kjedeligere og enklere enn det folk kanskje tror.

- Det det handler om er ganske enkelt hardt arbeid og stå-på-vilje. Man får mange slag i ansiktet også, men det viktigste er å reise seg og alltid beholde troa. For det er også viktig; å ha troa på at det du holder på med er noe bra og noe som er verdt å kjempe for, sier hun. 

Paulsen peker også på at de har valg en forretningsstrategi som er veldig «in» for tiden.

- Vi mener som kjent at merkevarer som tar bærekraft på alvor har en forretingsfordel. Og da mener vi skikkelig på alvor, ikke bare på liksom. Nå er det jo mange byråer som har «kopiert» oss på dette, og det er jo egentlig bare bra. Når det er sagt handler det i bunn og grunn lite om hva man sier, men hva man gjør. Det er jobbene man klarer å pushe ut som definerer deg som byrå. Og sist men ikke minst, handler det om å sette sammen de riktige menneske og at disse synes det er stas å jobbe hos oss.

Something Good har tidoblet omsetningen på to år:

Something Good 2018 2017 2016
Omsetning 8.000 2.870 824
Driftsresultat   781 25
Resultat før skatt 2.500 779 10
       


Tall står i hele 1000. Something Goods driftsresultat for 2018 er ikke klart.