Saken er oppdatert med kommentarer fra Hans Geelmuyden.

Geelmuyden Kiese hadde en byråinntekt på 112 millioner kroner i Norge i 2018, ned 2,7 millioner kroner fra året før. For i et nyhetsbrev fra Geelmuyden Kiese i dag tidlig hadde Hans Geelmuyden «gjemt en liten bombe», med de foreløpige tallene for 2018 for kommunikasjonsgiganten.

- Det var ingen bombe, men jeg redegjør for hvordan 2018 ble. Vi er først og fremst veldig fornøyd med mye av det som skjedde i fjor, sier Hans Geelmuyden til Kampanje.

- Kulturrevolusjoner koster
Byrået fikk i fjor et underskudd på 1,5 millioner kroner. Det er første gang Geelmuyden Kiese opplever et underskudd i Norge siden 2001. I 2017 hadde Geelmuyden Kiese et resultat før skatt på 8,5 millioner kroner. Overfor Kampanje kaller Hans Geelmuyden fjoråret en «mellomperiode».

- Vi brukte 2018 til å tilpasse organisasjonen. Vi har måttet gjøre en del organisasjonsmessige tilpasninger, og det synes jeg vi har fått til, sier han og viser til oppslag i næringslivsavisen Dagens Næringsliv.

- Kulturrevolusjoner koster, bare spør Mao. Vi har gått gjennom en ganske kraftig ekspansjonsperiode og det får vi åtgaum for. Nå skal vi lære oss å drifte bedre, og går fra en byggefase til driftsfase. Vi startet denne byggingen i 2012-2013. Her var 2018 et overgangsår.

- Hvordan skal dette snus?

- Det er ikke behov for å snu noe! Som du ser, er GK en suksessbedrift. Nå er vi ferdig med en kraftig vekstfase, det var det som skjedde. Samt at vi vant alle de prisene, og kåret til det beste byrået av kundene våre i Norge.

Mistet partnere og byråleder
Han bedyrer at det ikke er gjort opp noe «regnskap» på hvor mange ansatte som forsvant ut eller kom inn i fjor, men han har gjort seg en betraktning;

- Jeg synes jo det er interessant at vi praktisk talt opprettholdt topplinjen selv om sju partnere sluttet. 

I nyhetsbrevet skriver Geelmuyden;

«Ettersom jeg eier 90 prosent av aksjene i Geelmuyden Kiese får trøsten være at jeg i beskjeden grad brukte andres penger. Dessuten kjenner jeg mange som har dyrere hobbyer», skriver han.

PR-toppen mistet en rekke av sine mest profilerte partnere i 2018, inkludert tidligere byråleder Nina Riibe, som ga seg etter et drøyt år som GK-sjef.

Men heller ikke i 2019 har Hans Geelmuyden klart å holde på partnerne sine. I januar valgte Eva Sannum å slutte uten ny jobb å gå til.

Les mer: - Det har vært fem fine år med fire veldig ulike ledere