Det er det litt anonyme PR-byrået Rud Pedersen Public Affairs Group som nå etablerer King Street PR i Norge. 

- Med King Street i Norge kan vi tilby kundene enda mer helhetlig kommunikasjon som er forretningsmessig forankret. Få uker etter oppstart har King Street allerede flere sterke kunder som ser verdien av et nordisk byrå med erfarne og drivende dyktige ledere og rådgivere som har sittet på begge sider av bordet, sier Kristian Hvilen, styreleder i King Street PR og byråleder i Rud Pedersen Oslo.

Det var Finansavisen som første omtalte saken. 

Rud Pedersen, ble i sin tid etablert i Norge av tidligere AP-statsråd, Anne Grete Strøm-Erichsen og nevnte Hvilen og byrået driver først og fremst med myndighetskontakt. Selskapet har i løpet av en treårsperiode nådd en omsetning på snaue 15 millioner kroner, ifølge 2017-regnskapet, etter å ha vokst med rundt 40 prosent årlig i omsetning siden starten. 

- Tallene for 2018 er ikke klare,  men vi håper å følge den utviklingen, sier Hvilen. 

Han sier det i Rud Pedersen i dag jobber rund 13 faste pluss noen tilknyttede seniorer. 

Nå vil Rud Pedersen vokse på det norske markedet gjennom å drive med mer tradisjonell kommunikasjonsrådgivning i et nytt byrå med et eget navn. King Street PR er allerede etablert København, Stockholm og Helsinki. 

- Vært i byrå i mange år
En ny byråleder er på plass i Ann-Kathrin Årøen. Årøen kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, og har mangeårig leder- og seniorerfaring fra kommunikasjonsbyråene Nucleus, Spre og PR-operatørene.

- Ja, jeg har vært i byrå i mange år. Jeg var senior og partner i Nucleus fra 2004-2011 før jeg gikk over på andre siden av bordet og var daglig leder for to selskaper i et par år. Gikk deretter tilbake til kommunikasjonsbransjen og startet som byråleder i PR-operatørenes søsterselskap Spre i 2013, og var rådgiver i PR-operatørene frem til 2014, sier Årøen.

Rud Pedersen satser på å være rundt tre personer i King Street ved utgangen av første kvartal. 

Gikk til Trygg Trafik
En ulykke som rammet familien bidro imidlertid til at Årøen forlot PR-bransjen.

- Jeg mistet min kusine i en trafikkulykke og det var utslagsgivende for at jeg gikk over til Trygg Trafikk som kommunikasjonssjef. Jeg var i Trygg Trafikk fra 2014 til jeg begynte i King Street, sier hun.

Nå gjør hun seg klar til PR-bransjen igjen etter å ha fått «et tilbud og en mulighet hun ikke kunne takke nei til.»

- Det som skiller King Street fra mange andre byråer er samarbeidet med Rud Pedersen Public Affairs og det samarbeidet vi har på tvers i hele Norden. Samtidig som vi er et lite miljø i Norge har vi 180 kollegaer med bred og tung kompetanse fra de fleste typer sektorer, sier hun.

Vil ha nordisk løsning
King Street jobber med flere sterke merkevarer i hele Norden. En av disse er Garmin ­– leverandør av GPS-navigasjon med produkter for friluft, sport, bil, båt og fly. Head of Public and Media Relations i Garmin Nordic, Marcus Bjärneroth, sier i en melding at det nordiske er viktig.

- For å lykkes med en sterk merkevare og synlighet gjennom PR i fire land er det viktig med helhetlig strategi, effektiv utrulling og synergier på tvers. Det får vi nå, sier Bjärneroth.