Navn: Anita Krohn Traaseth

Alder: 46

Stilling: Avtroppende administrerende direktør i Innovasjon Norge

Aktuell: Sa nylig opp jobben som toppsjef i Innovasjon Norge til fordel for en stilling i «et vekstselskap».

- Du skrev «Godt nok for de svina» som sjef i HP. Hva blir tittelen på den nye boka di når du nå er ferdig i Innovasjon Norge?

- Hehe, holder meg i dyreverdenen, så mye kan jeg si. Jeg har jobbet med oppfølgeren av svineboka siden 2014, og i 2019 kommer den, dog ikke som sakprosa, men skjønnlitteratur. Jeg ferdigstiller en samtidsroman hvor rammefortellingen skjer i auditorium 2 i Georg Sverdrups Hus på Universitetet i Oslo. Det er oppstart av et nytt masterprogram. Som leser følger du forelesningene fra klokken 10.00-17.00, du blir kjent med noen av karakterene som sitter i salen og hvordan deres historier veves inn i innholdet i forelesningene.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Det avhenger litt av hvor vi feirer. Men i år er det hos oss, vi blir tyve til bords og da blir det selvfølgelig svin og «læfsbus». Læfsbus lages slik: ta en hjemmelaget lefse (helst fra Snertingdal), smør godt på med meierismør, litt fransk sennep, varm surkål og del den grove, nystekte medisterkaka i mindre biter. Så ruller du sammen. Dette er svinegodt!

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Det er lett å se til Trump som hoffleverandør her. Men jeg sliter med å synes det er morsomt. Det er tragisk. Dypt tragisk.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Det må bli et forslag som sikrer større prioriteringer og mangfold rundt utvikling av økonomi- og næringslivsjournalistikken i hele Norge. Vi må bort fra et relativt sterkt personfokus på et fåtall eiere, selskaper og ledere, hvor mye de tjener, hva de kjøper opp, hvem de krangler med, hvem som går konkurs og mer inn på mangfoldet av jobbskapere over hele landet. Hva de er opptatt av, hvorfor, ulike perspektiv for fremtiden, og flere dybdeanalyser rundt hva som egentlig skjer nå som nye næringer er i ferd med å bygges opp og eksisterende næringer omstilles.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-reklame i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Jeg er åpen for å teste ut det meste som kommer av ny teknologi.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Det er bare en vinner av den prisen, og det må bli Torbjørn Røe Isaksen, for sin særdeles lite selvhøytidelige Instagram-profil som han fint kombinerer med sin statsrådspost.   

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- Fortsatt hekta på «The Handmaids Tale», men hekta av «House of Cards.»

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år?

- Jeg har alltid vært en stor radioentusiast, NRK P2 er favoritten, og i år har det å høre intervjuer, dokumentarer og nyheter på øret fortsatt med abonnement på et utall nye podder.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre Hadia Tajik om hun fikk snøret i bånn første kvelden med sin nye kjæreste?

- Smakløst og avslørende.

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

Se dette innlegget på Instagram

Klok han Øystein Hauge.

Et innlegg delt av Anita Krohn Traaseth (@anitakrohntraaseth)

PS: Instragram-bildet Anita Krohn Traaseth mener oppsummerer 2018 best er fra mars i år da det stormet som verst rundt Anita Krohn Traaseth og nå avgåtte styreleder Per Otto Dyb, red. anm.