Try-konsernet fortsetter å bygge opp sin PR-satsing under navnet Try Råd. Nå har byrået, som ledes av Sindre Beyer, fått ny kunde. Kjeden Haut Nordic, som drifter per i dag tre hoteller og flere restauranter, har store vekstplaner. 

- Vår ambisjon er å utvikle mellom fem og ti nye hoteller innen 2025. Når vi velger å kjøpe kommunikasjonstjenester hos Try Råd er det fordi det viktig for oss å ha tilgang til et tungt rådgivningsmiljø som forstår politiske prosesser, kombinert med et kreativt og teknologisk miljø. Konkret er planen at TRY Råd skal bistå oss med blant annet strategi, markedsposisjonering, tjeneste- og lederutvikling, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic.

Røkke-selskap har kjøpt seg opp
Hotellkjeden eies 50 prosent av Prestegard og 50 prosent av FP Eiendom, som er Aker sitt eiendomsutviklingsselskap. Kjell Inge Røkke er storeier i Aker-konsernet. Etter det Kampanje forstår ble Try Råd valgt framfor veletablerte PR-byråer og konsulentselskaper. Hotellkjeden blir etter det Kampanje kjenner til en mellomstor kunde for Try-konsernets PR-satsing.

Det er Try Råds nye seniorrådgiver Kristian Skard som skal jobbe tett på den nye kunden. Han meldte nylig overgang til rådgivningsbransjen etter 25 år som journalist, de siste 12 årene som profilert journalist i Dagens Næringsliv. Han sto bak flere av avsløringene som førte til at Trond Giske måtte gå av som nestleder i Ap. Fredag ble det kjent i VG at Skard sluttet i DN da han ble sammen med Ap-nestleder Hadia Tajik. Han gikk senere over til PR-bransjen og Try Råd.

Les også: DN-journalist går til Trys PR-byrå: - En fjær i hatten

Drar nytte av journalistikken
Nå ser Skard frem til å jobbe med den nye kunden.

- Det er veldig morsomt for oss å jobbe med et selskap som har så store og omfattende vekstplaner. Vår klare målsetning er å hjelpe Haut Nordic til å bli en betydelig aktør innen hotell- og facilitybransjen. Og de kommer til å klare det.

I sin nye jobb i PR-bransjen høster Skard av erfaringene fra journalistikken.

- Det kan handle om å tidlig nok forstå hvilke «saker» som kan ha stor betydning for selskapet omdømme og  kunne lage historier rundt gode konsepter. Det er også viktig å kunne peke på utfordringer og muligheter selskapet vil møte i samfunnsdebatten eller overfor konkurrenter og myndigheter.