Navn: Kristian Skard

Alder: 46 år

Stilling: PR-rådgiver

Aktuell: Sluttet i Dagens Næringsliv for å bli rådgiver i Try Råd.

- Som nyslått PR-rådgiver, vil du anbefale flere å gå til Eirik Mosveen i VG med kjærlighetshistorien sin?

- Hahaha. Hvis du er klar for VGs førsteside, fire sider i lørdagsavisen og et skikkelig old school-hjerte rundt bildet av deg selv og kjæresten. Ja, da er du klar for å levere din historie til Eirik Mosveen. Dette kan han.

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Blir nok pinnekjøtt nå, men greit så lenge jeg får riskrem til dessert.

- Hva var det morsomste som skjedde i medie- og kommunikasjonsåret 2018?

- Oi, her er det mye å velge mellom. Men jeg tror det må bli livesendingen fra 17 ekstraordinære fylkesårsmøter i KrF der delegatene skulle velge røde eller blå valgmenn. Dette var et fenomen som kommer til å bli husket lenge i norsk politikk.

- Du får lov til å forfatte ett av forslagene i Trine Skei Grandes kommende stortingsmelding om mediebransjen, som blir førende for mediepolitikken i lang tid fremover. Hva skriver du?

- Pressestøtten må revideres. Betydelig støtte i en eller annen form er nok avgjørende i tid der publikum dessverre ikke er villig til å betale for seriøse nyhetsmedier. Men det er et problem at medier som langt på vei lever av pressestøtte, og et lisensfinansiert NRK, er med på å utkonkurrere frittstående medier uten støtte.

- Rema 1000 har fått mye oppmerksomhet for sin smarthus-reklame i år. Dropper du hele taleassistenten eller gleder du deg til å begynne å snakke til kaffemaskinen og stereoen?

- Jeg heier på talestyrte dingser og gleder meg til jeg kan snakke til instrumentene i seilbåten. Alle som seiler regatta eller har mistet følelsen i kalde fingre, vet hva jeg snakker om. Talestyring kommer til å veldig bra, men det kommer til å ta tid.

- 2018 har vært et politisk stormfullt år. Hvilken politiker får din kommunikasjonspris og hvem får den ikke?

- Tja. Erna Solberg og hennes løfter om å endre abortloven var jo svært effektivt. Hun fikk nok KrF-ere til å tro på det og sikret dermed regjeringsprosjektet. Jobben bli langt verre for Kjell Ingolf Ropstad som må fortelle de samme KrF-erne at loven ikke blir endret i tråd med forhåpningene.

- Hvilken tv-serie ble du hekta på og hvilken hekta du deg av i 2018?

- «Le Bureau» var igjen veldig bra. Siste sesong av «House of Cards» har jeg fortsatt ikke sett. Den serien sliter når virkeligheten i både norsk og amerikansk politikk overgår fantasien

- Hvordan har radiovanene dine endret seg i år og fikk du noen nye lyttervaner i år?

- Der er jeg veldig forutsigbar og kjedelig. Samme som før. Nyhetene, politisk kvarter og dagsnytt 18.

- Er det morsomt og folkelig eller helt upassende av VG å spørre kjæresten din Hadia Tajik om hun fikk «snøret i bånn» første kvelden? 

- Eirik Mosveen har vært morsom, folkelig og upassende i hele sitt liv.  

- Hvilket bilde på kamerarullen på mobilen din oppsummerer 2018 best?

- Da blir det seiling. Bildet er tatt i sommer på vei over Nordsjøen på vei til VM i Nederland. Trøtt etter et par døgn med lite søvn, har ikke vært der før, men koser meg som en liten drittunge under fantastisk seilforhold. Selvfølgelig med crocs.

På vei til VM:

Et seilebilde tatt i sommer på vei over Nordsjøen til VM i Nederland oppsummerer best 2018 for Kristian Skard. Foto: Privat.