Ferske tall fra Sponsor Insight viser at landslagets omdømme denne høsten er på sitt høyeste siden slutten av 2015, skriver VG

- Det er alltid positivt å vinne. Det gjør arbeidet for oss i støtteapparatet og spillerne mye enklere, og jeg merker at det er en god stemning nå, sier landslagstrener Lars Lagerbäck til VG.

1000 personer er blitt spurt om de er negative, nøytrale eller positive til fotballandslaget. Høsten 2016 hadde landslaget en negativ score på 28 prosent. I oktober hadde de en positiv score på 9 prosent.

Kommunikasjonsdirektøt Svein Graff i NFF tror det er flere grunner til at omdømmet er på bedringens vei.

- Selv om gode sportslige resultater er hovedgrunnen til omdømmeløftet, ser vi av målinger og omdømmeanalyser at også andre forhold spiller inn. Landslagssjefen har en retorikk folk og media liker. Han er ærlig, tydelig og troverdig, og tilgjengelig for media hver dag på samling, sier Graff til Kampanje.

Han roser også landslagsspillerne.

- Spillerne fremstår som et ujålete og hardtarbeidende kollektiv med en god miks av unge og erfarne spillerne. Det setter nordmenn pris på. De liker at vi snobber nedover. I tillegg har vi i NFF jobbet mye med merkevarebygging og egen innholdsproduksjon som jeg tror har bidratt til å heve landslagets omdømme.