Trigger Oslo gikk til topps da Eat inviterte ett norsk og sju internasjonale miljøer til byråkonkurranse. De skal dermed være med å sjøsette rapporten «Eat-Lancet Commission on: Food, Planet, Health», som beskrives som en historisk forskningsrapport som skal definere rammene for hva som utgjør et sunt og bærekraftig kosthold, for både mennesker og miljøet.

30 forskere fra hele verden har jobbet med denne rapporten i over to år. Lanseringen skjer i januar.

- Eat ble grunnlagt for å finne svaret på et tilsynelatende enkelt spørsmål: Hva er et kosthold som er både sunt og bærekraftig? Nå, etter flere års hard arbeid, gleder vi oss til å dele svaret med hele verden. For å finne riktig miljø til å jobbe med lanseringen, inviterte vi inn flere verdensledende byråer. I den konkurransen leverte Trigger best. De utfordret oss på de riktige punktene med et optimistisk løsningsforslag, som vi tror har global appell. Vi gleder oss til å se hvilke frukter samarbeidet vil bære, sier Simen Sletsjøe, kommunikasjonssjef i Eat.

Trigger skal blant annet bistå med kreativt konsept for forskningsformidling, redaksjonell PR og sosiale medier i forbindelse med lanseringen av forskningsrapporten.

Sletsjøe trekker frem Trigger-teamets internasjonale bakgrunn som en stor fordel.

- Rapporten skal anbefale ganske store endringer på et globalt nivå. Vi må være ganske modige, og det var deres løsningsforslag. De viste stor innsikt i problemstilllingen, sier Sletsjøe.

- Hvor stort er dette oppdraget?

- Dette er det største prosjektet i Eat sin historie. Da Gunhild (Stordalen, red. anm) startet Eat for fem år siden, var det ingen vitenskapelig konsensus på hva som både er sunt og bærekraftig. Eat ble startet for å finne svaret på dette.

I Trigger er de mer enn klare til å ta fatt på oppgaven.

- Etter FNs klimarapport sist uke, føles dette prosjektet viktigere enn noen gang. Å endre systemene for hvordan maten vår både produseres og konsumeres er en stor del av grepene som må tas. Samtidig er mat et av de få områdene hvor folk flest i stor grad kan være med å påvirke. Det er derfor utrolig spennende å få jobbe med Eat på lanseringen av sin rapport, som vi tror vil få enda flere til å forstå hvilke konkrete endringer som bør gjøres hvis vi skal ha mulighet å nå klimamålene, sier Marianne Vågan, kundeansvarlig og partner i Trigger Oslo.

- Vi har fulgt arbeidet til Eat over flere år, og har stor respekt for den jobben de gjør og ikke minst de ambisjonene de har. Å få jobbe med et så viktig tema og sammen med en aktør som Eat, er en oppgave vi tar på oss med stor ydmykhet og stolthet. Jubelen sto i taket da vi fikk beskjeden fra Eat om at vi ble valgt og nå gleder oss skikkelig til å sette i gang, sier Bente Kvam Kristoffersen, daglig leder og partner i Trigger Oslo.