Frp-politikeren lanserer denne uken sin nye bok «Der andre tier». I boken tar Sylvi Listhaug blant annet et oppgjør med MeToo-bevegelsen. Hun skriver at det går inn på henne når hun hører historier om kvinner som utsettes for voldtekt og overgrep. Samtidig er hun lei av alle sakene norske presse har skrevet etter MeToo-kampanjen høsten 2017. Det er NRK som skriver dette.

- At et klaps på rumpa eller uakseptabel oppførsel kan komme i samme setning som grove overgrep og mishandling, er respektløst overfor dem som har opplevd sånne grusomheter, skriver Listhaug.

Nå tror hun folk er mette på medieoppslag om MeToo.

- Min magefølelse er at folk er lei av disse sakene. Mediedekningen av MeToo har fått norsk politikk til å fremstå som en haug med kranglefanter som stort sett klår på hverandre, og i hvert fall holder på med alt mulig annet enn å snakke om politikk og styre landet, skriver hun.

Boken «Der andre tier» har Listhaug skrevet sammen med Lars Akerhaug.

Boken er den tredje i rekken av politiske bøker som kommer ut denne høsten. Da KrF-leder Knut Arild Hareide slapp boken «Det som betyr noe», utløste han det som kan bli en vedvarende politisk bokstorm i høst. I forrige uke kom boken om maktkampen i Arbeiderpartiet. «Alle skal ned» er skrevet av VG-journalistene Marie Melgård og Lars Joakim Skarvøy. 

Les også: Tidligere spinndoktor: - Listhaug-boka er farligst (Abo.)