First House-partner og tidligere byråleder i Gambit H+K, Ole Tom Nomeland, har sagt opp for å starte sin egen virksomhet. Det nye selskapet skal hete Ad Hoc Management og Nomeland kaller det hele en «gammel guttedrøm som nå blir virkelighet».

- Etter nesten 15 år som rådgiver i Gambit og First House føler jeg at tiden er moden for å gjøre noe eget, sier Ole Tom Nomeland til Kampanje.

Han sier han orienterte om planene sine for et par uker siden.

- Jeg har hatt noen fine år i First House og det er naturligvis også litt skummelt å si opp og selge seg ut som partner. Men i alle år har jeg tenkt at dette er noe jeg må teste ut. Derfor gleder jeg meg veldig til å komme i gang med noe eget, sier han.

Kutter ikke alle bånd
Men samtidig som Nomeland bryter med First House, skal de to også fortsette å holde kontakten gjennom en samarbeidsavtale hvor First House og Nomeland kommer til å fortsette samarbeidet på enkelte kunder og prosjekter.

 - Jeg skal hovedsakelig jobbe med egne kunder, men vi har samtidig inngått en samarbeidsavtale. Dette er en «friendly break-out» og det betyr i praksis at vi kommer til å samarbeide på noen kunder. Det betyr at jeg kan benytte ressurser hos dem og de kan benytte meg på prosjekter. Det betyr også at jeg er i full gang fra dag èn uten å stå i noen oppsigelsestid eller karantene, sier han.

Administrerende direktør i First House, Per Høiby, sier han ser frem til å holde kontakten med Nomeland videre.

- Da Ole Tom orienterte oss om sine planer, satte vi oss ned for å finne en løsning som tok hensyn til begge parter. Det betyr at noen av kundene blir med Ole Tom, noen blir her - og noen kommer vi til å samarbeide om. Jeg vil benytte anledningen til å takke for tiden hans i First House - men ser også frem til holde kontakten videre, sier Høiby.  

Les også: Nomeland blir First House-partner

PR, media og politikk
Ole Tom Nomeland har flere år med fartstid i byråbransjen etter å ha jobbe i mer enn ti år i Gambit H+K, hvorav de siste tre årene som byråleder. Siden våren 2015 har han vært partner og seniorrådgiver i First House.

 Nomeland har også bakgrunn som kommunikasjonsdirektør i både Telenor og P4 - samt bred erfaring fra politikk og media. På slutten av 90-tallet var han blant annet programleder for P4s aktualitetsmagasin «17.30». Som del av PR-bransjen har Nomeland jobbet med kunder som DNB og McDonald’s etter det Kampanje kjenner til.

Han sier han i starten nå er innstilt for å jobbe alene i Ad hoc management.

- Jeg begynner alene nå i starten, men er åpen for å skalere videre etter hvert. Målet er å jobbe med selskaper og organisasjoner som ønsker å bli sett, hørt og forstått på den rette måten. Her kan jeg kombinere bakgrunnen min fra næringsliv, kommunikasjon, politikk og media, sier han.

- Hva blir nisjen du vil forsøke «å ta»?

- Tydeliggjøring og posisjonering av kunders samfunnsaktørrolle er noe jeg kommer til å dyrke som en nisje, sier Nomeland.  Et annet spesialfelt er krise- og mediehåndtering av vanskelige situasjoner, hvor de fleste kundene ønsker å trekke inn mest mulig erfaring når det oppstår en skarp situasjon, sier han.