Elkjøp Nordic har ansatt Christian Kamhaug som senior kommunikasjonsrådgiver. Han går inn i kommunikasjonsavdelingen i Elkjøps nordiske konsern, og skal jobbe tett på tilsvarende avdelinger i Elkjøps virksomheter Norden rundt.

- Christians lange og brede erfaring innen digitalt salg og kommunikasjon, PR og ikke minst internasjonale erfaring blir et veldig verdifullt tilskudd til avdelingen vår, sier Line Lauvsnes Oddekalv, kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic, i en pressemelding.

Kamhaug melder overgang fra stillingen som Social Media & Digital Channels Director i det europeiske inkassokonsernet Intrum, der han delte arbeidsuken mellom Smestad og Stockholm.

Han forteller at det blir en bonus å få fast arbeidsplass i Oslo.

- Med en kone jeg er glad i å være gift med var det greit å slippe å reise til Stockholm, selv om jeg er glad i å fly. Det blir godt å være ved i et satt og fast hovedkontor i Oslo, sier Kamhaug til Kampanje.

- Inkasso ikke alltid så positivt
 Selv om han ikke tror overgangen fra inkasso til retail blir så vanskelig, forteller han at han nå vil jobbe med en merkevare folk blir mer glad i.

- Inkasso er jo ikke alltid forbundet med noe positivt, mens folk blir mer glad når de kjøper en ny tv eller telefon, sier han.

Kamhaug har tidligere jobbet med digital kommunikasjon i PR-byrået Gambit HK, og med inntektsoptimering, digital forretningsutvikling og sosiale medier hos flyselskapet SAS.

Blogger om klassisk herrestil
Kamhaug er også kjent fra bloggen Enkeltspent.no, hvor han skriver om klassisk herrestil og fra podcasten Flypodden. På motebloggen har Kamhaug over 4.500 som abonnerer på bloggen. 

- Hvordan blir det å kombinere blogging, podcasting og retail?

- Det går greit da jeg har rimelig stor arbeidskapasitet. Når jeg reiser til og fra jobb tar jeg selvfølgelig utstyret med meg. Det kan jo være det blir litt færre bloggposter enn i sommer, men jeg skal fortsette uansett. Så er det heller ingen konflikt mellom herremote og tech, forteller Kamhaug.

Ny film og nytt content-byrå
Det har skjedd mye rund Elkjøp den sisten tiden. Elektronikkgiganten var nylig ute med en helt ny reklamefilm signert sitt reklamebyrå DDB Nord, hvor Elkjøp for første gang testet ut humor-sjangeren. 

Les også: Elkjøp går fra rørende reklame til glimt i øyet – sjekk ut humoren her

Samtidig har Elkjøp også gitt contentbyrået Redink et stort nordisk oppdrag. 

- Elkjøp skal selge elektronikk for milliardbeløp, og det skal vi blant annet gjøre ved hjelp av innholdsmarkedsføring, sa nordisk sjef for sosiale medier og innhold i Elkjøp, Lillian Wallin.

Les også: Norsk content-byrå får nordisk Elkjøp-oppdrag