Seniorrådgiver i Gambit Paal Espen Hambre skriver i et innlegg på Kampanje at han stadig oftere fraråder sine kunder å stille opp til intervju med forbrukerredaksjoner. Det er et veldig dårlig råd. På flere måter.

Stadig oftere opplever man at maktpersoner i samfunnet nekter å la seg intervjue eller gjør seg utilgjengelige for kommentar. Mange vil kun svare på e-post og på den måten unnslippe ubehagelige oppfølgingsspørsmål.

Det mener vi er med på å hindre den frie pressen i å utøve sitt samfunnsoppdrag.

Ved at journalister ikke får stille oppfølgingsspørsmål, eller får snakke med aktører som utsettes for kritikk, vil det i verste fall føre til at viktig informasjon ikke kommer frem. Vi mener dessuten det ikke gavner selskapene å vise sin iherdige motstand mot å la seg intervjue. Dette skrev vi om forrige torsdag på tv2.no. Tittelen på kommentaren var «Kommunikasjonsavdelingen som ikke vil kommunisere». Nå ser vi at også et kommunikasjonsbyrå kommuniserer at det ikke bør kommuniseres. Det finner vi oppsiktsvekkende.

Mastiff og TV 2 har i snart 25 år samarbeidet om å lage kritisk, undersøkende journalistikk på det som betyr noe for folk flest i hverdagen, nemlig forbrukerstoff. Pressens samfunnsoppdrag går ut på å avdekke kritikkverdige forhold. Det ansvaret tar vi på stort alvor. Som vi har gjort i saken med Rema 1000 i forrige uke. Der avdekker vi, sammen med et anerkjent laboratorium, at Rema 1000 sin egen basmatiris inneholder over 1/4 annen type ris. Eller, som tidligere i høst, da Matkontrollen avslørte at Coop og Norgesgruppens egne tomatpureer hadde et innhold som ikke stemte overens med innholdsfortegnelsen. Helsekontrollen har avslørt at apotekene solgte slanke-og avføringsmidler til normalvektige jenter under 18 år. Ikke minst har TV 2 Hjelper deg hjulpet hundrevis av forbrukere i saker der de opplever å ikke nå frem selv.

Paal Espen Hambre representerer en bransje som rådgir ulike aktører om hvordan de skal håndtere og møte journalister. Rådene går ofte ut på å unngå kritiske spørsmål og kritisk journalistikk. Vi mener at dersom disse rådene følges vil det være svært bekymringsfullt for norske forbrukere, og ikke minst for bedrifter som følger disse rådene.

Når Hambre forsøker å undergrave forbrukerjournalistikkens viktighet ved å kalle det underholdning opplever vi det som et billig retorisk poeng. Men vi synes det er hyggelig at viktig journalistikk oppleves som underholdende.

Kommentaren er skrevet av programleder Solveig Barstad og Jostein Olseng, faktasjef Mastiff.