I februar ble det kjent at kommunikasjonsgiganten Burson-Marsteller som er eid av nettverket WPP, blir fusjonert med et av konsernets andre, sterke merkenavn innen PR; Cohn & Wolfe. Nå er fusjonen et faktum og Burson-Marsteller går inn i historien som byråets norske navn. Nå heter det Burson Cohn & Wolfe, eller BCW for kort.

- Vi kommer nok til å si Burson i det daglige, sier administrerende direktør Bente E. Engesland i BCW Norge.

Hun mener likevel navneendringen signaliserer ny giv for byråets 35 ansatte.

- Dette markerer et kvantesprang for Burson-Marsteller i Norge, sier Engesland ubeskjedent.

- På hvilken måte?

- Hele kommunikasjonsbransjen er i endring, slik store deler av samfunnet er, og for oss innebærer dette en unik plattform sånn at vi kan levere enda sterkere til våre kunder. Innenfor kundenær virksomhet, B2C, og digitalisering, så blir vi veldig mye mer avanserte. Sånn sett er det et stort løft.

- Nå har du ledet BCW siden juni, hva slags mål har du satt for byrået?

- Det første målet er å få det nye selskapet til å spille. Vi kommer til å utvikle noen av tjenestene våre til å bli enda skarpere og særlig innenfor innsikt og innovasjon. Jeg tror kommunikasjon kan spille en sterkere strategisk rolle, enten toppledere trenger å få gjennomført endringer i organisasjonen eller kommunisere bedre overfor egne markeder eller politikere. Stikkordet er «endring».

Den nye sjefen for BCW i Europa og Afrika, Scott Wilson, var forrige uke i Oslo for å presentere BCW og møte sine norske kollegaer. I løpet av høsten skal den globale organisasjonen endres, og den finansielle samordningen starter i 2019.

- Det norske markedet er strategisk viktig for BCW. Norge har en sterk økonomi med økende internasjonal og innovativ orientering, innen energi, teknologi og bærekraft. Mange norske virksomheter og organisasjoner er i disse dager i store endringsprosesser og har fokuset rettet utad. Her kan vi tilby de beste tjenestene i hele verdikjeden, sier Wilson i en pressemelding.

- Vi ser frem til å bygge BCW som en enda sterkere spiller både i Norge og globalt, sier Scott Wilson, President for Burson Cohn & Wolfe i Europa og Afrika.