Kristian Skard blir den tredje nye seniorrådgiveren som i løpet av kort tid begynner i rådgivningsselskapet Try Råd. Med Skard på laget nærmer selskapet seg ti ansatte. Daglig leder og partner Sindre Beyer er glad for at Kristian Skard har valgt Try Råd, som er reklamekonsernets nye PR-satsing. 

- Å få en av Norges mest erfarne journalister på laget vårt er virkelig en fjær i hatten for et relativt nystartet rådgivningsselskap. Stammen i Try Råd har vært en enhet i Try Reklamebyrå i flere år. Nå utvikler vi dette og bygger et nytt og spennende miljø med folk som har erfaring fra topposisjoner i politikk, næringsliv og journalistikk. Vi tror de beste løsningene ligger i skjæringspunktet i forståelsen av strategi, teknologi og kreativitet, og der vil Kristian spille en viktig rolle, sier Beyer.

Les også: Tidligere Ap-topp selger eget selskap til Try

Les også: GK-partner slutter - skal starte opp byrå for Try

Han forteller at Try Råd spesialiserer seg på strategisk rådgivning, posisjonering, krisekommunikasjon, endringsledelse og samfunnskontakt.

- Kristian Skard har lang erfaring som journalist og kjenner norsk nærings- og samfunnsliv godt fra innsiden. Han har jobbet som politisk reporter siden stortingsvalget i 1993 og blir utvilsomt en viktig ressurs for oss fremover, i tillegg til at han er en hyggelig og folkelig fyr. Det teller ikke så rent lite.

- Bør forvente konkurransefortrinn
Beyer mener at nye kunder bør forvente at det skal være et konkurransefortrinn å samarbeide med Try.

- Try-huset er kjent for kreativitet og teknologisk kompetanse. I Try Råd kombinerer vi tradisjonell selskapskommunikasjon og PR med det beste fra hele Try-huset. Våre oppdragsgivere skal få det beste av spesialiserte miljøer, men også fordelen ved å kunne løse alt av kommunikasjons- og markedsføringsoppgaver under ett tak. Kristian Skard vil med sin innsikt i samfunn og næringsliv spille en sentral rolle i å skape gode kommunikasjonsløsninger for våre kunder.

Skard har gjennom 25 år fulgt norsk topp-politikk tett som journalist i Dagsavisen, Dagbladet og i Dagens Næringsliv siden 2006.

- Jeg har vært privilegert som har fått jobbe med noen av vår tids største politiske saker og dramaer. Nettopp derfor var det vanskelig å si opp, men tanken om å gjøre noe annet har modnet mer og mer de siste årene. Jeg håper jeg sitter på kunnskap og kompetanse som jeg får stor nytte av i Try Råd, sier Kristian Skard. 

Om beslutningen om å gå til Try som en relativ ny PR-satsing sier han. 

- Jeg er veldig glad for muligheten til å begynne i Try Råd. Det er et relativt nystartet selskap som bygger seg opp innen strategisk kommunikasjon og rådgivning. Selskapet samarbeide og trekke veksler de kreative og nyskapende miljøene i Try innen PR og teknologi, sier han.