Sist uke var det som kunne krype og gå av PR-byråer og kommunikasjonsrådgivere til stede under Arendalsuka, der det totalt ble avholdt mer enn 1.000 arrangementer, og en av dem som var til stede er Geelmuyden.Kiese. PR-byrået holdt til på restaurant Symposium hvor de blant annet arrangerte alt fra konserter til foredrag og debatter om alt fra sosiale medier, kreativitet og vorspiel til partilederdebatter.

GK-sjefen Hans Geelmuyden sier kommunikasjonsbyrået har vært til stede på festivalen siden starten og at arenaen blir stadig viktigere – også omsetningsmessig.

- Geelmuyden Kiese har vært aktivt til stede under Arendalsuka med eget lokale siden 2015. Vi flytter makt for kundene våre på Arendalsuka. Derfor kan vi nok en gang notere en solid omsetningsrekord for 2018, sier Hans Geelmuyden, sjef for Geelmuyden Kiese.  

- Doblet omsetningen
Han sier selskapet fakturerte timer for totalt 2,3 millioner kroner i løpet av uka i år. I 2017 var byråinntekten til GK i Norge på 115 millioner kroner.

- Hvor bra er da 2,3 millioner kroner i GK-sammensetning?

- For å sette det i perspektiv kan vi se på omsetningen til GK under fjorårets Arendalsuka, som den gangen også var rekord for oss. I 2017 omsatte vi for 1,2 millioner under Arendalsuka. Det vil si at vi nesten har doblet omsetningen under Arendalsuka i år.

- Fokus er ikke pengene
Verken First House eller Zynk ønsker å oppgi noen omsetningstall for Arendalsuka og sier i stedet at denne massemønstringen som samler over 70.000 mennesker handler om noe annet.

- Arendalsuka er en unik arena for å dele og tilegne seg kunnskap om samfunnsrelaterte spørsmål. Zynk deltar først og fremst av denne grunn, men samarbeidet med og bistod også en rekke kunder i forbindelse med ulike arrangementer. Det er en opplyst og motivert gjeng som kom hjem fra Arendal. Det er vårt fokus, ikke pengene, sier daglig leder og partner i PR-byrået Zynk, Claus Sonberg.

- Aktørene skal skinne
Toppsjefen i First House, Per Høiby, sier det for ham er viktig at det ikke er byrået som skal sitte i førersete under uka han selv var med å etablere.

- Det viktigste med Arendalsuka er å tilrettelegge for gode debatter. Det bistår vi i varierende grad med for de av kundene våre som er der. Det er aktørene som skal skinne, ikke rådgiverne, sier Per Høiby.

Arendalsuka var også åstedet for et oppgjør i PR-bransjen i forbindelse med Per Sandbergs pressekonferanse: Gambit-kritikken øker etter Sandberg-seansen: - De er på ville veier

- Årets snakkis
Hans Geelmuyden legger til at selskapet har rekordmange kunder som deltar på uka, 14 i tallet, og at selskapet sender 26 medarbeidere til Arendal for å bistå kundene.

- Vi har blant annet bistått Ikea med å sette opp busser tur/retur Arendal. Bussen går på miljøvennlig biodrivstoff, og som den vanlige Ikea-bussen er den helt gratis. Det har vært kjemperespons på tilbudet og de fleste avgangene har vært fullbooket, sier Hans Geelmuyden som mener dette var en av årets «snakkiser» under Arendalsuka.

Se bransjetoppenes beste tips for å lykkes på Arendalsuka: