Camilla Ryste melder selv på Facebook at gir seg i Arbeiderpartiet, og at hun fra høsten av begynner som kommunikasjonssjef i NAF, skriver VG, som først omtalte saken.

Ryste har stått midt mediestormen rundt Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre etter valgnederlaget og metoo-bråket i partiet.

«Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv. Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode - og de litt mer slitsomme - samtalene med dyktige journalister over hele Norge», skriver Ryste på Facebook.

Les også: Går fra Erna til Jonas

Snart er hele rådgiverlaget som var med på partileder Jonas Gahr Støres valgnederlag i fjor høst borte. Kort tid etter valget sluttet rådgiverne Jonas Bals og Lars Mattis Hanssen. Etter nyttår sluttet daværende sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen etter en konflikt med partisekretær Kjersti Stenseng, skriver VG.

Camilla Ryste ble ansatt som kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe i 2014. Hun kom da fra Statsministerens kontor, hvor hun var seniorrådgiver i kommunikasjonsseksjonen,  Ryste overtok jobben etter Sindre Fossum Beyer, som gikk til Try Reklame Byrå.

Hun har vært avdelingsleder i Aftenposten og journalist i VG, Dagbladet og lokalaviser. Hun er utdannet innen media og kommunikasjon ved University of Greenwich i London.