I mai kunne Kampanje melde at den tidligere lederen i Burson-Marsteller (BM), Morten Pettersen, skulle starte eget byrå.  

Nå har Pettersen hentet to tidligere kolleger fra Burson-Marsteller; Erik Strøm og Vibeke Mohn Herberg. I det WPP-eide PR-byrået ledet Strøm samfunnsavdelingen, mens Mohn Herberg var fagansvarlig for politisk analyse, men den tidligere Burson-sjefen avviser at han har hatt noe med ansettelsene å gjøre.

- Dette er to personer som har tatt kontakt med Jeremy Gailbraith (administrerende direktør i Boldt internasjonalt, red. anm.) og de har hatt et ønske om å begynne i Boldt og det har de fått tilslag på . Jeg har av åpenbare grunner holdt meg borte fra denne rekrutteringsprosessen fordi jeg er fortsatt er inne i en periode der jeg har en klausul mot å rekruttere fra Burson Marsteller, sier Morten Pettersen til Kampanje og legger til.

- Når det er sagt så har Boldt et fokus på flinke mennesker og ikke Burson-Marsteller spesifikt, sier Morten Pettersen.  

Pettersen sluttet i Burson-Marsteller i fjor, og når den relativt ferske Burson Marsteller-lederen Bente Engesland blir spurt om en kommentar til at Morten Pettersen nå har rekruttert to BM-ansatte, svarer hun;

- Det er jo ikke uvanlig at man rekrutterer folk man kjenner. Vi ønsker begge lykke til, sier hun til Kampanje.

Ville jobbe med  Pettersen
Til Kampanje forteller en av nyrekrutteringene, Vibeke Mohn Herberg, at det er flere grunner til at hun nå bytter arbeidsgiver.

- Jeg begynte å jobbe med Morten Pettersen i 2008 i Burson-Marsteller, og opplevde umiddelbart at han var både en dyktig fagperson og leder. Da jeg kom til Burson-Marsteller for andre gang i 2011, var det for å jobbe med ham. Da han sluttet i november for å starte et nytt selskap, ble det naturlig for meg å tenke på noe annet, forteller Vibeke Mohn Herberge til Kampanje.

Hun forteller at det utløste at hun hadde en runde i markedet der hun sonderte andre jobber.

- Jeg hadde en del samtaler med andre aktører, men falt ned på at Boldt er det miljøet jeg synes er mest spennende i kommunikasjonsmarkedet nå. Jeg sendte derfor en e-post til Jeremy Gallbraith, siden konkurranseklausulene er strenge på at Morten ikke kunne kontakt meg, for eksempel, sier hun.

Hun avviser dermed at Morten Pettersen kontaktet henne for å starte i Boldt.

- Når man først jobber med noen man synes det er spennende å jobbe med, behøver de ikke be folk om å komme, sier hun.

- Ville du ikke jobbe med Bente Engesland?

- Nei, det handler overhodet ikke om det. Jeg opplever Bente som en spennende person, og jeg tror Burson-Marsteller har spennende tider foran seg. Men Boldt er et mindre miljø som kommer til å spesialisere seg på den strategiske biten av kommunikasjon. Og det er det jeg synes er aller mest spennende å jobbe med, avslutter hun.

- Vil gjøre mer av det jeg liker best
Også Erik Strøm valgte å følge sin tidligere leder Morten Pettersen til Boldt for å gjøre mer av det han liker best, forklarer Strøm.

- Jeg ønsker å gjøre mer av det jeg har gjort en del av i Burson Marsteller – nemlig å jobbe med analytisk rådgivning. Verdikjeden med analyse og strategi er det mest fascinerede av det jeg gjør. Jeg har gjort en god del av det, og nå får jeg gjøre enda mer av det, sier han fornøyd.

Også Erik Strøm opgir Jeremy Gallbraith som kontaktpunkt i forbindelse med jobbyttet, og Strøm understreker at han ikke har vært i kontakt med Pettersen om jobben.

- Det er noen grenser som ikke skal tråkkes over, sier han.

Og Strøm trekker frem ytterligere en grunn til jobb-byttet;

- Boldt er jo også et europeisk selskap, så det frister litt å jobbe innenfor en ramme som ikke bare er nasjonal, sier han.

Han avviser at beslutningen hadde noe med Bente Engesland å gjøre.

– Jeg var jo ute av døra før Engesland begynte. Så på grunn av karantene starter jeg ikke i jobben før 1. desember.

- Hva fyller du tiden med i mellomtiden?

- Vel, jeg tar imot gode forslag!