Det var i november i fjor at toppsjefen i Burson-Marsteller, Morten Pettersen (50), gav fra seg stafettpinnen i et av verdens største PR-byråer. De tre siste årene var Pettersen også nordisk direktør for selskapet.

Les også: BM-sjefen slutter – nå får PR-byrået sin første kvinne på toppen

Nå blir den tidligere Burson-sjefen PR-gründer når han starter opp byrået Boldt, et byrå som skal «jobbe med kommunikasjon og endringsprosesser». 

- Vi er først og fremst et strategimiljø hvor det jobber mennesker med lang erfaring å rådgi og hjelpe kunder i prosesser der kommunikasjon skal understøtte forretningsstrategier som er under endring, sier Morten Pettersen.  

Han sier Boldt har valgt å prioritere «å arbeide med selskaper som er usatt for stort endringspress eller transformasjon».

- Og det er de fleste bransjer og selskaper nå om dagen. Bedrift for bedrift og bransje for bransje kommer under press, sier han.

Han viser til hvordan bedrifters forretningsmodeller utfordres på en tid der digitaliseringen, samfunnsansvar, bærekraft, økte krav til compliance (et styringsprinsipp som sikrer at selskaper etterlever gjeldende lover, forskrifter og andre retningslinjer red. anm.) og transparens, sist gjennom diskusjonene rundt det nye personverdirektivet til EU, GDPR, gjør at mange bedrifter må endre seg. 

- Skal dere være sånne som går rundt og skremmer bedrifter om at de må endre seg hvis de ikke skal dø?

- Det tror jeg er helt unødvendig, og det virker heller ikke. Vi skal ikke gå rundt å si at nå må du endre deg, hilsen Boldt, sier Pettersen.

- Vi kommer fra kommunikasjonsfaget
Han sier videre at byrået også skal jobbe mye med analyse som grunnlag for beslutninger og strategiske valg.

- Vi kommer til å samarbeide med andre analysemiljøer, advokatselskaper og management consultingsselskap. 

- Skal dere jobbe med klassisk påvirkning eller lobbyisme?  

- Vi kommer til å jobbe med mye som er regulatorisk også i Norge, og fordi vi har et kontor i Brüssel kommer vi til å jobbe mye med aksen norske politiske endringer og EUs politiske endringer. De henger oftere sammen enn det vi liker å tenke på, sier han 

- Dere høres litt management consulting-aktig ut? 

- Vi kommer fra kommunikasjonsfaget, men kommunikasjon er et fag som har utviklet seg veldig de siste tyve årene. Du kan løse en del problemer med kommunikasjon, men sammen med juss, økonomi og ledelse kan du løse veldig mye mer. 

Åpner kontorer i utlandet
Selskapet har allerede vært i gang i Brüssel og i Tyskland en stund og startet forsiktig opp i Norge tidligere i vår.

- Vi har startet opp i Oslo, Brussel og Køln og vi har oppstart i Sveits i august. Flere land kommer til å følge, sier han.

Boldt ble startet opp i fjor av tidligere Burson-topp, Jeremy Galbraith, og tidligere leder av det nederlandske arbeiderpartiet og Europaparlamentsmedlem Michiel van Hulten. Selskapet teller nå syv partnere fordelt på landene.

- Så dette blir et mye mer spisset mijø enn din tidligere arbeidsplass Burson-Marsteller?

- Ja, men BM er et strålende miljø.

- Vurderer dere å melde dere inn i Komm? 

- Vi tilhører den norske og europeiske kommunikasjonsbransjen og skal vurdere innmelding i Komm. Vi har ikke funnet opp noen ny bransje, ler han.

Henter ansatte
Totalt så jobber det 12 mennesker i Boldt og Pettersen ser for seg at miljøet teller rundt 20 ved slutten av året hvorav fem-til åtte i Norge. 

De to første ansettelsene er allerede klare og det er Kristin Karlstad (41) og Tarald Fidjeland (26).  Karlstad starter som seniorrådgiver fra en kommunikasjonsdirektørstilling i Elkem der hun har jobbet i nesten 11 år 

- Morten Pettersen tok kontakt da det startet opp i mars og jeg likte å få muligheten til å være med på starten av noe nytt og fokusere mer på den strategiske rådgivningen og endringsprosesser.

Hun sier at Elkem i sin tid var kunde av BM, men at de to ikke har jobbet så mye sammen tidligere.

- Det har ikke vært så ofte. Jeg jobbet sammen med Morten en gang, sier hun. 

Også den andre nyansettelsen har en liten bakgrunn fra Pettersens tidligere arbeidsgiver. Fidjeland hadde et internship i Burson-Marsteller høsten 2017 og har bakgrunn fra Høyre. Nå har han nettopp gjort ferdig mastergraden ved Copenhagen Business School med sin oppgave om hvordan næringslivs interesser påvirker politikkutvikling. 

- Mandag for to uker siden leverte jeg masteroppgaven og flyttet fra København til Oslo og hadde min første arbeidsdag onsdag 16. mai, sier Fidjeland som begynner som rådgiver i Boldt.

Pettersen sier det vil komme flere ansatte etterhvert. 

- Vi har ansatt fire personer i Norge i tillegg til meg selv, men to av dem kan jeg foreløpig ikke avsløre hvem er, sier Pettersen.

- Sluttet ikke du for å ha litt mer fri?

- Min definisjon av fri er ikke nødvendigvis et år uten å jobbe, sier han.