I går kveld ble kommunikasjonsprisene Sabre Awards for Emea-området (Europa, Midt-Østen og Afrika). Og her mottok den norske Hill+Knowlton-toppen Lars Erik Grønntun en individuell hedersutmerkelse.

Styreformann Jack Martin i H+K Strategies global, uttaler følgende om Grønntun;

«Lars Erik viser hvordan ekte lederskap ser ut. Som med alle store ledere, gir Lars Erik stadig oppmuntring og inspirasjon til de som er rundt ham, og resultatene av dette er klare; han løfter teamet sitt opp», sier Martin i en sak publisert på prisutdelingens hjemmesider.

Grønntun er glad for utmerkelsen, men er tydelig på at dette ikke utelukkende er en individuell pris.

- Jeg er ikke helt naiv. Det hadde vært sjanseløst for meg å oppnå dette uten teamet – både i Norge og i Emea generelt. Så jeg må si at det er en pris som helt klart må deles, sier han til Kampanje.

Og fortsetter;

- Det var veldig hyggelig anerkjennelse, kanskje spesielt fordi dette er en bransje som er dominert av anglo-amerikanere. Når man kommer fra Norge mangler vi kanskje nettverket mange andre har, men har en fordel i at vi kanskje møter verden på en litt mer ydmyk måte, sier Grønntun til Kampanje.

Etter prisutdelingen i går har Grønntun fått en gjev statuett å plassere på peishylla.

Hill+Knowlton Strategies, som Grønntun representerer, ble kåret til Årets pan-Emea-byrå for 2018. Til Kampanje opplyser Grønntun at han opplever en stadig økende nysgjerrighet og anerkjennelse for nordisk kommunikasjon.

- I den sterke konkurransen som er der ute, er det morsomt å stå ut. Jeg tror helt klart at Norden har en stigende stjerne, ikke bare Norge, men kanskje særlig Sverige, har utviklet veldig gode kommunikasjonsbyråer. Og i konkurranser som dette ser man at Norge står godt ut med flere byråer. Så ja, det er helt klart knyttet en viss nysgjerrighet til Norden, blant annet fordi vi er så langt fremme på digitalisering og innovasjon.