Fredag denne uken er det offisiell åpning av det som er en storstilt konferanse for den internasjonale PR- og kommunikasjonsbransjen. Etter en mottakelse i Oslo rådhus fredag starter det faglige programmet søndag morgen – og det er påmeldt over 500 delegater - til foredrag og sosiale samlinger.

Det er Det Norske Teateret som vil være stedet der det meste skjer, krydret med middag på Operahuset og uformell samling på Oslo Camping.

- Ja, nå braker det løs hvert øyeblikk. Dette er stort, sier en entusiastisk leder for Kommunikasjonsforeningen i Norge, Therese Manus.

Det er World PR Forum som nå inntar Norge og Oslo, det arrangeres annethvert år, og fant sist sted i kanadiske Toronto i 2016.

- Veldig stolte
Grovt sett er programmet delt i en forskningsdag (søndag) og hovedkonferansen (mandag og tirsdag).  Mandag og tirsdag er det duket for over 40 ulike foredrag som vil finne sted på tre parallelle scener på Det Norske Teateret.

- Hvorfor arrangeres denne konferansen akkurat i Norge?

- Vi søkte om den for flere år siden og ble tildelt den - i hard konkurranse med to andre steder. Én i Sør-Amerika og én i Oseania. Vi er selvsagt veldig stolte over at det er første gangen en internasjonal konferanse innen kommunikasjon kommer til Norge.

Det er Kommunikasjonsforeningen selv som arrangerer konferansen, som har et totalbudsjett på fire millioner kroner, bekrefter Manus overfor Kampanje.

- Hvor stort løft er det for Kommunikasjonsforeningen å arrangere dette?

- Dette arrangeres i stedet for Høstseminaret i år. Dette er et kjempeløft som det er masse læring i for oss. Vi pleier å ha noen utenlandske foredragsholdere på våre konferanser, men nå er det over 40 foredrag med folk fra hele verden og deltakere fra 44 land!

Det kommer deltakere fra land som; Nigeria, Uganda, Tanzania, Bangladesh, Sierra Leone, Kenya, Indonesia, India, New Zealand, Singapore, Brasil, Argentina, Kina, Estland, Tsjekkia, Sør-Afrika, USA, Canada, Italia, Spania, Finland, Sverige, UK, Sveits, Tyskland, Saudi-Arabia og Emiratene. For å nevne noen.

Bannere på Karl Johan
Kommunikasjonsforeningen bærer all risiko, men siden de er en non-profit organisasjon er målet at konferansen skal gå i null.

- Og det ser det ut til at vi klarer.

Mens konferansen pågår vil også flaggstengene på Karl Johan ha konferansens bannere, kan Manus stolt fortelle.

- Det er vel denne ene gangen at et kommunikasjons-event preger Karl Johan på denne måten, sier hun.

Bedt om å trekke frem hvilke foredrag som har størst appell, nevner Manus blant annet åpningsforedraget til Anna Rosling Rönnlund mandag morgen, kunstneren Morten Traavik som skal diskutere sannhetsbegrepet, Amanda Coleman fra Manchester Police som vil snakke om terror-kommunikasjon og Pete Brodnitz som skal snakke om hvordan man kan bruke meningsmålinger mer effektivt i politisk kommunikasjon.

På programmet vil det også være en sesjon om Sylvi Listhaug og hvordan en Facebook-post kunne velte en statsråd. Her har arrangørene gjort et skup og klart å sikre seg Listhaugs tidligere rådgiver Espen Teigen.

Totalt er det påmeldt rundt 500 deltakere fra 42 land. Blant annet kommer en delegasjon på 20 personer fra Nigeria. Målet til Kommunikasjonsforeningen har vært å ha en 40-60 fordeling av henholdsvis norske og internasjonale deltakere, og det er også hva tallene ligger på nå, opplyser Manus.