I fjor ble det klart at den DNBs betalingsbaby, Vipps, flyttet hjemmefra og begynte å kle seg i egne farger. To år etter lanseringen er nemlig ikke Vipps lenger en DNB-app, men et samarbeid som over 100 banker stiller seg bak, inkludert Sparebank1, Nordea og Danske Bank.

Les også: Vipps blir ny og fjerner Norges sureste smiley - skreller bort DNB-fargen

Parallelt fortsetter arbeidet med å bygge opp en helt ny og egen organisasjon og i dag ble det klart at Vipps har ansatt Hanne Kjærnes som sin aller første kommunikasjonssjef. Den nye PR-sjefen kaster ikke bort tiden. Den første pressemeldingen er allerede skrevet og den handler om henne selv.

- Ja, det er jeg som har skrevet den meldingen, ha ha. Det er litt rart å skrive om seg selv, men sånn er det å være nyansatt kommunikasjonssjef, sier Kjærnes til Kampanje.

Slutter i PR-bransjen
Kjærnes forlater dermed PR-bransjen, hvor hun har vært 11 år i PR-operatørene, hvorav de siste fire årene som partner. Aksjer er gjort opp i henhold til alle avtaler og Kjærnes sier hun og kollegaene «skilles som venner» når hun nå er klar for ny jobb i «en spennende bransje» og i «Norges mest spennende selskap».

- Dette er Norges kuleste kommunikasjonsjobb og det var ikke så mye tvil når denne sjansen bød seg. Samtidig er det vanskelig å forlate den dyktige gjengen i PR-operatørene. Jeg tar med meg masse erfaring fra min gamle jobb, sier hun.

- Er du selv en ivrig vippser?

- Ja, jeg har vært en veldig ivrig vippser selv. Med Vipps så ble alt som handler om betaling endret. Å få jobbe med kommunikasjon for en merkevare med en helt unik posisjon i nordmenns hjerter, gleder jeg meg enormt til, sier Kjærnes.

Dobling av medieomtale
Vipps er i dag en del av hverdagen til 2,8 millioner nordmenn og helt siden oppstarten har medieinteressen rundt Vipps vært stor, ikke minst etter at DNB åpnet den mobile betalingsløsningen for konkurrentene. Bare i fjor ble det skrevet over 6.000 saker i norske medier om Vipps – en dobling fra 2016.

- Kommer du til å bli en veldig synlig kommunikasjonssjef?

- Jeg skal i hvert fall være en tydelig og tilgjengelig kommunikasjonssjef. Jeg mener det er veldig viktig at journalistene får tak i meg og at de får svar på de spørsmålene de har til rett tid, sier hun.

- Gjelder å lese aviser
Selv om hun ikke har jobbet med fintech-bransjen før, sier Kjærnes at hun i PR-operatørene jobbet mye med teknologibransjen og at hun føler seg ganske oppdatert på bransjen.

- Også er det vel her som i alle andre kommunikasjonsjobber: Det gjelder å lese avisene før man går på jobben.

Nestsjefen i Vipps, Elisabeth Haug, vil ikke si hvor mange som søkte på stillingen som har vært utlyst.

- Det er utrolig høy interesse for alle stillingene våre, og vi så selvfølgelig at kommunikasjonssjefstillingen trakk ekstra mange søkere, men eksakte tall vil jeg ikke ut med, sier Haug.

- Utrolig mange søkere
Hun sier hun «er veldig fornøyd» med å få Kjærnes med på Vipps-laget.

- Vi hadde høyt nivå og utrolig mange søkere på den utlyste stillingen. Valget falt på Hanne Kjærnes fordi hun har solid kompetanse både fra operativ og strategisk side av kommunikasjonsfaget, i tillegg til et stort engasjement for teknologidreven innovasjon, sier Haug.

Den nye kommunikasjonssjefen i Vipps skal rapportere til nestsjefen og vil inngå i avdelingen for salg og marked hvor det også ansettes. Inn har blant andre tidligere salg- og markedssjef i Luster Sparebank, Linda Tuften Høistad, kommet sammen Britt Louise Larsen som har lang salgserfaring fra blant annet Dagbladet. Totalt jobber det i dag litt over 50 personer i Vipps.

- Vår ambisjon er å gjøre betaling befriende enkelt, og vi skal gå fra å være Norges raskest voksende merkevare, til å kle oss med tittelen Norges best likte merkevare, sier Haug.