Skifesten i Holmenkollen lørdag ble en gedigen fyllefest og skandale. Over hundre personer ble behandlet for fyllrelaterte skader, folk besvimte i folkemengdene og en kvinne ble alvorlig skadd da hun falt ned på T-banesporet. Statsministeren, idrettspresidenten, idrettsbyråden, polititopper og Marit Bjørgen var blant dem uttalte seg i tur om bataljen i og rundt nasjonalanlegget, i tillegg til en flom av ramsalt kritikk i sosiale medier. Kommunikasjonssjef Emilie Nordskar ble arrangøren, Holmelkollen Skifestival, sin frontfigur da stormen raste som verst i tradisjonelle og sosiale medier lørdag.

- Som arrangør er vi skuffet over hvordan publikum oppførte seg. Det er rett og slett tragisk, sa Nordskar da bølgene etter fyllekalaset hadde lagt seg.

- Det som skjedde har preget oss
- Vi var forberedt på store folkemengder, men ikke at det skulle komme så mange mennesker på en femmilslørdag. Det har aldri skjedd før. Vi hadde iverksatt flere tiltak, vi hadde oppjustert antallet politivakter, antallet vektere og antallet t-baneavganger. Vi trodde at disse tiltakene skulle demme opp for, men så kom det et antall publikummere vi ikke har sett på verdenscuprenn i Holmenkollen tidligere, forteller Nordskar til Kampanje. 

- Er det blåmandag for arrangøren bak Holmenkollen Skifestival i dag?

- Vi hadde en evaluering av lørdagens hendelser i går. Da satte vi oss ned sammen med politiet, Sporveien og administrasjonen, og konkluderte heldigvis med at justeringene vi gjorde søndag ga positive resultater, så avslutningen på Skifestivalen ble god. Men det som skjedde lørdag, har preget oss. Vi synes det som skjedde var fryktelig trist, sier Nordskar, som tidligere har jobbet i blant annet PR-byrået Gambit. 

- Kan fortelle hva du tenkte da helgens skifestival sporet helt av?

- Det første jeg tenkte var å få alle disse menneskene som besøkte Skifestivalen trygt hjem. Det var det vi tenkte på og jobbet med hele lørdag ettermiddag og kveld. Da vi fikk beskjed om at folk hadde blitt skadet, jobbet vi for å unngå at det ikke skulle skje flere ganger. Så er det klart at det var trist å se at arrangementet, som skal være en stor idrettsfest, ble noe helt annet. Det var veldig leit det som skjedde, det er ikke slik en folkefest i Holmenkollen skal være.

- Har vært på medietrening flere ganger
- Var dere forberedt på et slikt krisescenario eller måtte dere legge en helt ny kommunikasjonsplan da den tradisjonsrike skifesten endte med fylleslag og kaos?

- Vi har øvd på krisescenarioer og tøffe situasjoner, og vært på medietrening flere ganger. Så er det jo alltid noe annet når situasjonen er reell. Da er det godt å ha trent i forkant, sier Nordskar, som har kommentert skandalen kontinerlig siden lørdag.

- Hentet dere inn ekstern kommunikasjonshjelp i helgen eller gjorde dere jobben alene?

- Jeg pratet med noen eks-kolleger fra tiden i Gambit, men vi satte oss ikke ned med noen eksterne byråer i helgen. Stort sett fikk jeg mange oppmuntringer, klapp på skulderen og kommentarer av typen «stå på, dere kommer dere gjennom dette». Det har vært en tøff helg, så det var koselig å få slike meldinger. Vi har også fått veldig mange fine kommentarer, meldinger og e-poster fra publikummere, som ønsker å verne om folkefesten og bidra til at den blir som før igjen. Det synes vi er veldig hyggelig.

- Telefonen har ringt kontinuerlig
- Vil dere hyre inn ekstern PR- og reklamehjelp framover?

- Nei, vårt viktigste fokus har vært å lande denne helgen på en god måte. Vi skal arrangere en ny verdenscup torsdag, så hva vi skal gjøre med ekstern byråsamarbeid er noe vi får tenke på det etter det. Vi samarbeider med byråer om stort og smått gjennom hele året. Nå samarbeider vi med Los & Co og JCP.

- Hvor mange medier har du snakket med, tror du?

- Mange! Jeg har ikke rukket å telle. Men telefonen har ringt kontinuerlig siden lørdag ettermiddag. 

- Kan markedsføringen av Skifestivalen bidratt til at det kom langt flere mennesker til Holmenkollen enn normalt?

- Som arrangør er vi naturligvis opptatt av å selge billetter, vårt mål er å selge så mange billetter til arenaen som mulig. I gratisområdene har vi ikke samme kontrollen over antallet mennesker. Vi er nødt til å basere oss på tidligere års erfaringer, været og sånne ting når vi lager anslag om publikumsbesøk. 

Frykter omdømmetap
Idrettsbyråden i Oslo, Rina Mariann Hansen (Ap), frykter at fyllekaoset kan gå ut over Kollens gode navn og rykte.

- Dette har gått verden rundt og det er veldig uheldig. Jeg blir opprørt når jeg leser innlegg om dette på sosiale medier på språk jeg ikke engang forstår, sier Hansen til NRK.

- Tror du helgens bråk og kaos har skadet Holmenkollens omdømme alvorlig?

- Det vi har vært opptatt av er å vurdere helgens arrangement og tenke på hvordan vi skal gjenskape folkefesten, slik at det blir en inkluderende idrettsfest. Det er vårt hovedfokus, svarer kommunikasjonssjef Emile Nordskar.

- Hvordan skal Holmenkollens rennommé som arena for store idrettsarrangement gjenopprettes?

- Heldigvis hadde vi 35.000 publikummere inne på arenaen. Tilbakemeldingene fra dem er at de koste seg og fikk med seg mange store norske idrettsøyeblikk. Men det er klart at det som skjedde i helgen ikke kan skje igjen. Vi kommer til å jobbe knallhardt framover med å neste års skifestival. 

Tidligere i dag uttalte sponsorer av Holmenkollen Skifestival til Kampanje at helgens fyllebråk ikke kan gjenta seg.

Les mer: Kollen-sponsorer om fyll og kaos: - Dette kan ikke gjenta seg

Når Kampanje spør om Skifestivalen frykter sponsorflukt, svarer Nordskar slik:

- Vi har god dialog med våre sponsorer og jeg oppfatter det slik at de har hatt gode opplevelser på arenaen. Jeg ser fram til å samarbeide med sponsorene om å løfte Skifestivalen, slik at den igjen blir en helg for stor sport og inkluderende folkefest.