PR-byrået Corporate Communications kan vise til sterke tall for fjoråret etter at daglig leder og partner Are Slettan legger frem et overskudd før skatt på 6,3 millioner kroner. Det er Dagens Næringsliv (DN)som omtaler tallene søndag kveld.

- Som tallene for i fjor viser, går det jo bra. Vi har også ansatt en god del nye. I det ligger det at vi forventer videre vekst i 2018, sier Are Slettan i Corporate Communications til DN.

Byråinntektene vokser med 20 prosent til 34,1 millioner kroner opp fra 28,4 millioner kroner året før, mens overskuddet øker med hele 40 prosent til over seks millioner kroner. 

- Er det viktigst å øke omsetningen og byråinntekten eller bli mer lønnsomme?  

- Topplinjevekst er ikke noe mål i seg selv, men så lenge vi klarer å levere høy kvalitet og god lønnsomhet, er det selvsagt hyggelig å vokse. Og det tror vi at vi kommer til å gjøre i år også.

Tar ut alt i utbytte
Corporate Communications fikk dermed en driftsmargin på opp mot 20 prosent noe Slettan tror partnerne «absolutt er fornøyd med».

- Her er det viktig å ta med at vi betaler ut mye i bonus i tillegg til utbytte. Det måltallet jeg ser mest på er byråinntekt per hode. Det avgjør hvor stor kake det er å fordele på fastlønn, bonus og utbytte. Vi skal levere tjenester som gjør at dette tallet kan holdes høyt og helst økes år for år.

Han sier PR-byrået tar ut 4,55 millioner i utbytte.

- Så lenge likviditeten tillater det, tar vi ut hele overskuddet etter skatt som utbytte, og det gjør vi også denne gangen, sier han. 

Styrker seg på finans
Nå vil Corporate Communications styrke seg på finans og energi ettersom PR-byrået ser en økende aktivitet innen energisektoren og finansiell kommunikasjon generelt. Slettan henter derfor inn Håkon Høgetveit fra Aker BP.

- Vi opplever økende oppdragsmengde innen finansiell kommunikasjon, både når det gjelder børsnoteringer og andre typer transaksjoner samt løpende bistand med investorrelasjoner. Spesielt ser vi økende aktivitet innen energisektoren, som selvsagt er viktig på Oslo Børs. Håkon Høgetveit har en bakgrunn som passer perfekt for å styrke oss ytterligere på disse områdene, sier Are Slettan, managing partner i Corporate Communications.

I Aker BP jobbet Høgetveit med forretningsutvikling og vært sentral i flere av oljeselskapets oppkjøp. Han har også bakgrunn som valuta- og råvaremegler i Pareto Securities i tillegg til å ha jobbet som journalist og kommunikasjonsrådgiver.

- Jeg har, fra flere vinkler, sett hvilken effekt svak eller god kommunikasjon med investorer, analytikere og medier kan ha for prisingen og oppfattelsen av et selskap. Dette er noe som bare blir viktigere og viktigere, og jeg ser frem til å bistå Corporate Communications kunder med problemstillinger knyttet til finansiell kommunikasjon og investorrelasjoner, sier Høgetveit.

Mange partnere
Corporate Communications fokuserer på virksomhetskommunikasjon, finansiell kommunikasjon, samfunnskommunikasjon, medierådgivning, digital kommunikasjon og beredskaps- og krisehåndtering.

Partnerne i Corporate Communications er Geir Bjørlo, Mats Ektvedt, Petter Halvorsen, Endre Aaberg Johansen, Jan Tore Savic Knutsen, Håkon Mathias Rønning, Hans-Wilhelm Steinfeld, Kaia Tetlie, Are Slettan, Andreas Tinglum, Maria Melfald Tveten, Roger Sandum og Hilde Widerøe Wibe.