Kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes møtte den ferske OL-vinneren Johannes Høsflot Klæbo (21) allerede i november 2016. På det tidspunktet var skistjernen ukjent for mange. Gimnes måtte ty til Google for å finne ut mer om den unge trønderen.

Dagen før Klæbo fikk et gjennombrudd på Beitostølen det året, satt de to på et hotell i Asker og drev medietrening i noen timer.

Etterpå tenkte jeg: «For et kommunikasjonstalent. Jeg håper han kan gå på ski også». Det var snakk om en meget ressurssterk og voksen kommunikatør som leverte så det holdt. Jeg ble rett og slett meget imponert, sier Gimnes til VG.

Kommunikasjonsrådgiveren er engasjert av app-selskapet Zedge, som har hovedkontor i Trondheim og er en sponsor av Klæbo.

- Johannes har et godt språk, han kommuniserer rolig, er seriøs og har glimt i øyet. I tillegg har han et godt repertoar i språket. Han er et kjempetalent på kommunikasjon. Og det er ikke min fortjeneste. Jeg har knapt møtt noen som har levert bedre i den tiden jeg har drevet medietrening, sier Gimnes.