Fra og med 1. juni tar Bente E. Engesland over som ny administrerende direktør i Burson-Marsteller. Hun overtar stillingen etter Wenche Halsen, som har vært sjef i en overgangsperiode etter at Morten Pettersen sa takk for seg i fjor høst.

Les også: Bente Engesland blir ny toppsjef i Burson-Marsteller

Dette er ikke første gang Engesland er innom Burson-Marsteller. For 14 år siden tilbragte hun ett år som rådgiver i byrået før den tidligere nyhetssjefen i NRK gikk over til en stilling som sjefredaktør i KK. Deretter gikk hun til en  stilling som kommunikasjonsdirektør i UDI. Hun kommer sist fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Statkraft, som hun har vært i syv år.

- Spennende å være tilbake
- Har du lengtet tilbake til Burson-Marsteller?

- Jeg synes det er veldig spennende å være tilbake. Jeg har fulgt Burson-Marsteller i alle disse årene, og det som frister er at vi kan tilby alt langs hele skalaen av kommunikasjon- og PR-tjenester. B-M satser i den digitale omstillingen og det mener jeg er et viktig konkurransefortrinn, sier Engesland til Kampanje.

- Slik jeg ser det er både kommunikasjonsbransjen og alle næringer inne i en tid med helt gjennomgripende endringer, og det foregår raskt. Det trigger meg å bli med på å forme strategier og satsinger for bedrifter og organisasjoner, sier Engesland til Kampanje.

Hun mener en av de største lederutfordringene for tiden er å analysere og se ting i sammenheng.

- Ikke noe enkelt fagfelt eller disiplin kan gi alle svarene. I Burson-Marsteller jobber teamene sammen på tvers av faggrensene, og det er noe vi har satset mye på i i Statkraft også. Jeg tror på samarbeid.

- Synlighet ikke alt
Den nye Burson-Marsteller-sjefen tar over ledelsen i et byrå som ikke er blant landets mest synlige. Da Kampanje fikk Retriever til å se på hvilke byråer som var blitt mest omtalt i året som gikk, plasserte Burson-Marsteller seg på en 11. plass med en brøkdel av omtalen til PR-konkurrentene Geelmuyden Kiese og First House.

Les mer: Her er de mest omtalte PR- og reklamebyråene

- Sånt går litt i perioder. Rent faglig sett er det ikke synlighet i mediene som er kriteriet for å lykkes i markedet. Dyktige rådgivere er ikke nødvendigvis så synlige, men fokuserer på hva som skaper verdier for kundene, enten det gjelder klok intern kommunikasjon, kampanjer eller krisehåndtering. Personlig markedsføring av rådgivere er altså ikke noe mål, men rådgivere er ofte eksperter, sier Engesland.

Hun utelukker likevel ikke at Burson-Marsteller vil bli synligere med henne som leder.

- Det kan skje på grunnlag av hva vi leverer og står for, der det er egnet. B-M er et av de ledende kommunikasjonsbyråene i verdensmålestokk, og det er én av grunnene til at jeg gjerne vil jobbe her.

Styrer unna bransjedebatter
- Vil du være en synlig leder?

- Jeg kommer til å være både synlig og tydelig internt i selskapet. Jeg er en leder som liker å jobbe med folk og bygge lag, være til stede i virksomheten og ute med kundene. Men jeg vil ikke være en deltaker i alle mulige rare debatter for å fremme meg selv, sier Engesland og legger til:

- Jeg synes vel også at noen av debattene som pågår har varierende interesse.

- Tenker du på en spesiell debatt?

- Nei, egentlig ikke. Som kommunikasjonsdirektør i Statkraft vurderer jeg ikke hvor mange ganger rådgivere er sitert i mediene og jeg er ikke så opptatt av diskusjonen om hvem som er best. Det demonstrerer man gjennom handlinger og dokumenterte resultater Det er utfordrende nok!

Vara for K-rådets nye leder
Samtidig som Engesland er klar for ny PR-jobb, ble hun også nylig oppnevnt som personlig varamedlem for Kringkastingsrådets nye leder Julie Brodtkorb.

- Forventer du at det vil by på mye jobb?

- Nei, sier Engesland, og minner om at Per Edgar Kokkvold møtte hver gang som leder av Kringkastingsrådet.

- Men NRK er en fantastisk organisasjon og vil alltid være veldig viktig i det norske samfunnet, legger hun til.