PR- og kommunikasjonsbyrået Gambit har ansatt tidligere Arbeiderparti-rådgiver Anne Therese Gullberg i selskapets samfunnsavdeling.

- Med lang bakgrunn fra Arbeiderpartiet og inngående kjennskap til sektorer som bærekraft, finans og industripolitikk er Anne Therese en kjemperessurs på en rekke av våre strategiske satsingsområder, sier Gambit-sjef Henrik Halvorsen.

Gullberg begynner som seniorrådgiver i Gambit og kommer fra jobben som finanspolitisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Hun tilhørte finansfraksjonen Giske ledet som finanspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, før han mistet vervet som følge av varslingene mot ham. Gullberg sluttet brått rett før helgen i forrige uke.

- Var det Gambit som var raskt ute og tok kontakt med deg for å tilby jobben eller hadde dere pratet sammen en stund?

- Vi har snakket sammen en stund, sier Gullberg.

- Det har vært en krevende tid for Arbeiderpartiet de siste par månedene. Hvor tungt veide dette inne når du bestemte deg for å si opp din stilling i partiet?

- Jeg har hatt givende og spennende år i Arbeiderpartiet, men har nå kommet frem til at det er på tide med nye utfordringer. Det var en helhetsvurdering. Gambit H+K har blant annet et bredt internasjonalt nettverk som gir meg mulighet til å jobbe mer med EU og andre internasjonale spørsmål. I tillegg har selskapet nå en egen satsning på bærekraft som jeg skal jobbe med. Det har vært avgjørende for meg, sier hun.

- Hva tar du med deg av lærdom fra denne tiden over i PR-bransjen?`

- I tillegg til erfaring fra politisk kommunikasjon, strategi og mediehåndtering, har jeg opparbeidet meg bred erfaring fra feltene bærekraft, energi, industri og finans. I politikken møter man virkeligheten og erfarer hvordan ting skal settes ut i live. Dette kombinert med min bakgrunn fra forskning gir en verdifull erfaring å ta med seg.  

Les også: - Smøring av oppblåste egoer gjør at krisen vokser

I Arbeiderpartiet har hun blant annet koordinert jobbingen med Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett. Hun har tidligere vært energi- og miljøpolitisk rådgiver i partiets stortingsgruppe, og vært forsker ved CICERO Senter for klimaforskning.

- Anne Thereses bakgrunn er veldig spennende, og passer godt sammen med at vi allerede har et sterkt team på blant annet finans-, industri-, energi-  og miljøpolitikk. I tillegg fyller hun ut i bredden av det politiske miljøet vårt, hvor vi allerede har mange tungvektere med bakgrunn fra blant annet FrP, Høyre og Senterpartiet sier Henrik Halvorsen, administrerende direktør i Gambit H+K