I mai dro et lite team fra Trigger sammen med TV-aksjonssekretariatet, filmproduksjonsselskapet One Big Happy Family og Animasjonsdepartementet til Mali for å filme årets kampanjefilm. 

- Vi har vært opptatt av å holde en optimistisk tone og et positivt budskap i årets TV-aksjon, sier Vibecke Østby, som er leder for TV-aksjonen. 

Ti år gamle Fanta fra Mali er hovedpersonen i filmen og hun drømmer om å bli lege. Hun er en av mange internt fordrevne barn som har måtte flykte på grunn av konflikten i landet. I Mali står over 300 000 barn står uten skolegang. Mange skoler er stengt på grunn av konflikten og lærere må flykte fra vold og trusler.

- Det å møte barn med så sterk framtidstro gjør noe med en. På tross av en utrygg situasjon i Mali, gjør barn som Fanta alt de kan for å få en utdanning. De kan og vil gjøre en forskjell, både for seg selv og landet sitt. Det er disse barna som kan være med å endre landets situasjon, og skolegang er deres beste håp for framtiden, sier Jon Erik Skaret, kreatør i Trigger.

Ifølge TV-aksjonen står 27 millioner barn verden over uten skolegang på grunn av krig og konflikt. Inntektene fra årets TV-aksjon skal bidra til UNICEFS arbeid for å få barn tilbake på skolebenken i seks prosjektland; Mali, Syria, Pakistan, Sør-Sudan og Colombia.

Se filmen som skal skaffe bøssebærere til årets tv-aksjonen her:

.