Valgkampen går nå inn i sitt aller mest intense når det kun gjenstår en uke til selve valgdagen, men allerede søndag kårer Kampanjes valgkampjury det partiet som har gjennomført den aller beste valgkampen.

Juryleder Terje Svabø kaller årets valgkamp «den mest fragmenterte valgkampen noensinne».

- Det er interessant å merke seg at det ikke er noen spesiell politisk sak som over flere dager har fått dominere ordskiftet. Dette er et utslag av at vi opplever tidenes mest fragmenterte valgkamp, hvor ingen medier, selv ikke NRK eller TV 2, makter fullt ut å sette dagsordenen. Det er så mange plattformer at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje. 

Det er også lov å komme med innspill til valgkampjuryen på Twitter og på Kampanjes Facebook-side - husk hashtaggen #valgkampjury.

Med seg i juryen har han nordisk sjef i kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller, Morten Pettersen, digitalrådgiver i Netflife Research, Anja Regine Schönhaug , leder av Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus og de politiske redaktørene Tone Sofie Aglen og Hallvard Grotli, i henholdsvis Adresseavisa og Gudbrandsdølen Dagningen.

Les også: - Blodige sauebilder på VGs forside hjelper Senterpartiet

Les også: Partiene stryker på nettet igjen

- Kamp om dagsorden:

- Det er så mange plattformer i dag, at flere valgkamper foregår parallelt, sier Terje Svabø til Kampanje. Om under en uke skal han ha en vinner klar.

- Støre i tvil om budskapet
Svabø sier videre at juryen nå er følger valgkampen minutt for minutt frem til den siste store partilederdebatten på NRK1 fredag kveld. Deretter skal juryen bruke lørdagen til å kåre en vinner som skal kåres på TV 2 Nyhetskanalen, søndag morgen.

- Hva har overrasket deg mest så langt?

- På så å si alle observatører har Arbeiderpartiets og Jonas Gahr Støres svake tall på meningsmålingene kommet overraskende. For partiet og partilederen har den planlagte strategien for valgkampen smuldret bort. Dette til tross for at Støre gjorde det godt i de innledende debattene på tv, sier Svabø.

Valgkampjuryen har ved flere anledninger trukket frem Ap-lederen som den beste debattanten, knapt foran Høyres Erna Solberg. Å gjøre det bra i de store partilederdebattene er ett av kriteriene til juryen – men langt fra det eneste. «Tydelighet og konsekvens i budskap» er ett annet kriterium.

- De siste dagene virker Arbeiderpartiets akk så mektige valgkampapparat å være utslitt og ute av form. Støre er åpenbart i tvil om budskapet nå, sier Svabø.

Les også valgkampjuryens dom etter den første partilederdebatten: - Støre er frekkere og har mer humor

- Blitt et mareritt
Andre kriterier er «forståelig og klart språk» og «evne til å sette dagsorden», noe Fremskrittpartiet og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug så til det fulle har klart. Svabø mener det andre hovedinntrykket han sitter igjen med fra valgkampen denne gangen er hvor vanskelig Fremskrittpartiet og Sylvi Listhaug har gjort det for sin regjeringspartner og statsminister Erna Solberg.  

- Fremskrittspartiet og spesielt Sylvi Listhaug er blitt et mareritt for Høyre og Erna Solberg. Vi har vel aldri tidligere vært vitne til en statsråd som til de grader totalt ser bort fra at hun spiller på et lag og bryr blaffen i at hun stjeler oppmerksomheten fra statsministeren, men Solberg har på en overbevisende måte maktet å skjule sin forargelse. Til tross for denne striden mellom FrP og statsministeren, så ser både FrP og Høyre ut til å gjøre gode valg. Striden kan altså virke motiverende og engasjerende på begge partiene, sier Svabø.

Les også og Kampanjes intervju med statsminister Erna Solberg: - Tror ikke Sylvi tar all oppmerksomheten

Jurylederen er imidlertid krystallklar på at ingen ting er avgjort og at valgkampen denne gangen lever helt inn til det siste.  

- I morgen får vi svaret på hva de unge mener. Skolevalget kan bli et forvarsel på hva vi har i vente om en uke, sier Svabø.

I 2015 kåret Kampanjes valgkampjury KrF og Knut Arild Hareide til det partiet som gjennomførte den beste valgkampen.