Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, får Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris 2017 for sitt arbeid for å fremme åpenhet om - og innsyn i - hverdagslivet til unge mennesker.

- Å få Åpenhetsprisen er en anerkjennelse av meg og mitt arbeid. Jeg opplever at juryen har forstått at jeg gjør noe nytt når det gjelder kommunikasjon i min bransje, sier prisvinner Tale Maria Krohn Engvik.

Hun har tatt et års permisjon fra jobben som helsesøster i Oslo kommune for å være «hele Norges helsesøster» i sosiale medier. Daglig ser 30.000 storyen til Helsesista på Snapchat.

«Gjennom en personlig og direkte stil, ved å veksle mellom humor og alvor, klarer hun å treffe mange unge der de er: på Snapchat», heter det i begrunnelsen til juryen. Videre fremhever juryen at Engvik bidrar til å synliggjøre og fremme åpenhet om viktige samfunnsutfordring, som psykiske problemer blant unge mennesker.

- Slik jeg ser ungdom, virker det som juryen som faggruppe ser meg og anerkjenner min måte å kommunisere med ungdom på, sier Engvik.

Åpenhetsprisen ble delt ut i Trondheim torsdag kveld under middagen på Høstseminaret til Kommunikasjonsforeningen. Den deles ut årlig og skal gå til organisasjoner, institusjoner, bedrifter eller enkeltpersoner som har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i forhold ved det norske samfunnet. Prisen skal løfte frem gode eksempler på åpenhet som kan motivere og inspirere andre til å være åpne.

Juryen besto av Anne Kristin Hjukse (juryleder), Tore Bollingmo, Lasse Sandaker-Nielsen, Gudrun Kathle Lægreid og Ingrid Nergården Jortveit.