Søndag kårer Kampanjes valgkampjury vinneren av årets valgkamp. Torsdag kåret juryen SV-leder Audun Solbakken til vinneren av valgkampens nest siste partilederdebatt, som ble sendt på TV 2. Han var den eneste som fikk terningkast fem av juryen.

Erna Solberg fikk terningkast fire, og tok dermed revansj på Jonas Gahr Støre, som ble kåret til vinneren av valgkampens første partilederdebatt, men som fikk terningkast tre i går.

Les mer: Erna slår Jonas i TV 2-debatt: - Styrer unna kranglingen

Juryleder Terje Svabø fulgte også fredagens debatt på NRK1, som er valgkampens siste, og han mener den på mange måter ble klargjørende.

- NRK-debatten ble på både helse, forsvar, klima og regjeringsalternativer en til tider klargjørende debatt, hvor flere av partilederne markerte seg godt, sier Svabø.

Svabø er journalist og tidligere nyhetsanker i NRK og TV 2. Han jobber i dag i sitt eget selskap, Svabø Nyheter & Analyse, der han bruker det meste av sin arbeidstid til å lede konferanser og debatter.

- Politisk var det interessant å høre Jonas Gahr Støres tydelige nei til private innen eldreomsorgen. Dette er en nyorientering og Støre ble raskt omfavnet av Rødt. Her fikk vi en forsmak på hvilke utfordringer Arbeiderpartiet kan få med Rødt og et ualminnelig selvsikkert MDG på vippen, fortsetter han.

- Like klart er det at Erna Solberg skal få sitt å stri med i arbeidet for å forene FrP og KrF.

Han mener Lysbakken gjorde nok en god debatt, men han ble ikke kvelden eneste vinner.

- Jonas Gahr Støre var kanskje den mest offensive. I likhet med Audun Lysbakken og statsministeren, var han den som kom best ut av debatten. Erna Solberg var som vanlig solid, men hun virket til tider mindre samkjørt med Siv Jensen enn hva vanlig er, sier Svabø.

- Trygve Slagsvold Vedum var offensiv i forsvarsdebatten, men hans budskap er ikke nytt.

Les også: Skal kåre valgkamp-vinner: - Tidenes mest fragmenterte valgkamp