Navn: Monica Csango

Alder: 48

Stilling: Manager/Rådgiver i Burson Marsteller

Årets ferie: - Den går som vanlig til Budapest, det har vært mitt faste sommerreisemål så lenge jeg kan huske. Jeg husker en sa til meg «andre drar på hytta, du drar til Budapest»

Den perfekte sommermaten: - Enten en rød fiskesuppe eller en god pasta med skalldyr. Og masse melon, fersken og aprikoser.  

 - Du takket for deg etter over 20 år i mediebransjen og gikk til PR-bransjen. Hva tror du at du savne mest og minst i journalistikken?

- Det som er så fint er at jeg tar med meg alt jeg har lært i disse 20 årene: Det stilles like høye krav til kvalitet og grundighet. Det jeg  rett og slett  vil savne mest i journalistikken er de bra folka som jeg har jobbet med. Men heldigvis får jeg nå nye supre kolleger. Det jeg vil savne minst i journalistikken er å intervjue «døgnfluer» med et litt oppblåst selvbilde.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Vi drar til en av mine favorittbyer, Amsterdam. Da tar jeg med meg den premierte, norske brennevinsdestillatøren Stig Bareksten, destillatør og utvikler i mikrobrenneriet Oss Craft Destillery. Da kan han fortelle entusiatisk om innovasjon og norske råvarer. Og så regner jeg han tar med smaksprøver også. Så tar jeg med meg Håkan Wiik fra restaurant Fangst fordi han og teamet hans lager Norges beste sushi. Med de to sikret føler jeg at mat og drikke er fint dekket. Et av Norges kvikkeste og mest innsiktsfulle hoder er og min venn Anne Line Sundby, Researcher og Sosialantropolog. Hun skal holde samtalen i gang og sørge for å korrigere oss dersom vi sklir helt ut. Dessuten er hun det mest ironiske mennesket jeg vet om. Det er fint krydder i en prat.

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- Jeg skal jeg lese Sheryl Sandbergs nye bok «Option B». Hun mistet veldig brått mannen sin og ble tvunget til å ta noen nye valg og lære nye ting i og om livet. Når en av verdens mektigste kvinner skriver om sårbarhet og endring tror jeg det er verd å lese.  Litt ubeskjedent har jeg selv akkurat gitt ut boken «Fortielser» på Kagge forlag og den anbefaler jeg selvsagt alle å lese. Det er en bok som handler om følelser som går i arv. Overbygningen er min families dramatiske historie og den tar oss gjennom livet til tre generasjoner i min familie og forsøker å gi litt innsikt i hvorfor vi er som vi er.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Kanskje de som prater hver gang de blir oppringt selv om det ikke har særlig på hjertet. Prat uten innhold er lite verd.

 - Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Hva jeg håper på blir privat. Hvem jeg tror? Tror Støre stiller sterkt.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- Akkurat nå skulle jeg ønske at nyhetene om de enorme menneskelige lidelsene i Midt Østen var fake news.

 - Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Nei, det synes jeg ikke er en god idé.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Regissøren Julie Andem.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Kanskje de avdankede ganske voksne popstjernene som prøver å skaffe seg et nytt liv gjennom å poste selfier , med hyppige antrekksskift på sosiale medier sammen med dagens «word of wisdom». Er det over, er det over.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?  

- Burson Marsteller vant alt.