Reklamebyrået til Kjetil Try fortsetter med sin satsning på det de kaller «rådgivningstjenester» og ansetter politisk journalist Robin Idland Krüger fra TV 2 som ny rådgiver.

Det en erfaren journalist som kommer til Try med sine mer enn tolv års fartstid fra TV 2. Der har han vært gjennom en rekke stillinger som blant annet politisk journalist og vaktsjef i debattprogrammet «Tabloid».

- Stadig flere av våre oppdrag forutsetter bred kunnskap om samfunn og politikk, kombinert med god forståelse for kreative løsninger og teknologi. Det er ikke lett å finne folk med denne kombinasjonen, men Robin Idland er en av dem, sier Sindre Beyer, som leder enheten for rådgivning og innholdsmarkedsføring i Try.  

- Hvor mange er som jobber i Try-redaksjonen nå og avdelingen du leder?

- Vi er seks personer hos oss. I tillegg har vi har bevisst bygget kapasitet i andre deler av konsernet. Vi har folk med rådgivning og innholdsbakgrunn i både Apt og Opt.  På den måten sikrer vi at våre «prosjekter» jobber godt på tvers, sier han.

Flere personer skal være på inn i avdelingen som begynner å bli som et lite PR- og innholdsbyrå å regne. Sindre Beyer er imidlertid ingen stor tilhenger av begrepet PR-byrå som merkeklapp. 

- Vi driver med rådgivning- og innhold. Vi jobber mye bredere enn PR, sier han. 

Try jobber med reklame og kommunikasjon for mange av landets største annonsører det være seg Telenor, Orkla og Volkswagen.  

- Vi ansetter ressurser som Krüger fordi mange av våre kunder opplever at for mange av utfordringene som skal løses, så finnes det ikke etablerte merkelapper eller båser innenfor kommunikasjon og markedsføring. En av Trys store fordeler er at vi har over 140 flinke folk som jobber dedikert med teknologi, kreativitet og strategi. Det er flere miljøer som snakker om teknologiske endringer enn som lever med dem, det skal være Try-husets fordel, sier Beyer.

Krüger sier han gleder seg stort til å bli en del av Try-gruppen.

- Try jobber for flere av Norges største selskaper og er kåret til verdens 12. beste uavhengige byrå. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer i et nytt miljø, og jeg gleder meg til å lære av bransjens dyktigste folk, sier han.

Han sier han har lagt merke til at Try «stadig produserer mer innhold på eget hus.»

- Sånn sett håper jeg mer enn tolv års tv-erfaring vil komme godt med i denne satsingen. Nettopp muligheten til å bruke denne erfaringen et annet sted enn TV 2, var avgjørende for at det ble Try, sier Krüger:

Krüger har vært med å vinne Skup-prisen for «Eldrebløffen» i 2010, til å utvikle TV 2s egen politiske reality-serie «Valgcamp» forrige stortingsvalg og også vært OL-kommentator i bueskyting.

- Det blir sikkert nyttig å få en tidligere norgesmester i bueskyting med på laget - og som heter Robin i tillegg, sier Kjetil Try.