Cathleen R. Rønning og Eivind Hammer Myhre fra PR-operatørene sikret seg seg seieren i årets norske Cannes Young Lions PR-konkurranse, og som skal representere de norske fargene i den internasjonale konkurransen i Cannes i juni.

- Viser god forståelse for PR-håndverket
Cannes Young Lions PR er en internasjonal konkurranse under Cannes-festivalen, hvor unge byråteam under 30 år fra hele verden konkurrerer i å lage den beste PR-strategien for en oppdragsgiver. Den norske konkurransen hvor vinnerne kvalifiseres for deltakelse i Cannes, arrangeres i samarbeid med CAPA og bransjeforeningen KOMM. I år var oppdragsgiver Rogalandsprosjektet HjemJobbHjem. I sterk konkurranse med sju andre team var det altså teamet Cathleen R. Rønning og Eivind Hammer Myhre fra PR-operatørene som gikk til topps.

- Vinnerteamet har satt sammen en helhetlig PR-strategi som setter oppdragsgiver HjemJobbHjem i hovedrollen i historiefortellingen. Konseptet har flere ben å stå på, og juryen har tro på at ideen fungerer i praksis og vil gi ønsket effekt. Teamet viser god forståelse for PR-håndverket, i tillegg til å levere et konsept som kan leve over tid og tas ut gjennom flere faser, sier juryleder Hanne Kjærnes om hvorfor juryen falt ned på denne løsningen.

- Viktig og prestisjefull konkurranse
I finalen i Cannes skal det norske teamet i løpet av 24 timer løse en oppgave for en veldedig organisasjon, og arbeidene vurderes av juryen for den aktuelle kategorien i hovedkonkurransen. Det er med andre ord en viktig og prestisjefull konkurranse, og et viktig utstillingsvindu.

- Det er like inspirerende hvert år å se engasjementet, innsikten og kreativiteten som disse talentfulle og ambisiøse teamene viser. Også for oss som jobber med dette gir det energi, og gjør oss ydmyke og håpefulle for fremtiden. Vi må gratulere PR-operatørene med Cannesbillett, for andre gang på fire år, sier Espen Strand Henriksen, som på vegne av CAPA er representant for Cannes Lions som arrangerer den norske konkurransen sammen med KOMM.

Tror på norsk gull
Det er fjerde år Norge deltar i PR-kategorien i Young Lions. Så langt har ingen norske team vunnet konkurransen, men i bransjeforeningen KOMM er optimistisk nå.

- Vi vet at nivået i norske byråer er høyt, og at vi er blant nasjonene som hevder seg best i de internasjonale konkurransene. Derfor er det ingen grunn til at vi ikke skal ha tro på at også de unge, norske teamene skal kunne hevde seg. Personlig er jeg optimist, og tror på gull i år, sier styreleder i KOMM, Stian Lyberg.

Juryen som vurderte de norske bidragene besto av erfarne bransjefolk fra KOMMs medlemsbyråer. Juryen bestod av:

Hanne Kærnes, PR-operatørene (juryleder)
Ingalill Sandal, Involve PR
Trygve Tønnesen, Geelmuyden Kiese
Charlotte Gjone, Apeland
Espen Strand Henriksen, representant for Cannes Lions i Norge