Tirsdag omtalte Kampanje årets nominasjoner til Sabre Awards - som er en av de mest prestisjefylte PR-prisene i Europa.

Les også: Over 30 norske vinnersjanser i PR-EM

Også Trigger dukket opp på listen med to jobber - én for Prior og én for alkovett-organisasjonen Av-og-til. Dette til tross for at de for så kort tilbake som i november tok farvel med kommunikasjonsbransjen og PR-priser. Det skapte overskrifter og reaksjoner da Trigger-sjef Preben Carlsen brukte takketalen sin under fjorårets Gullkorn til å erklære at Trigger ikke lenger ønsker å være et PR-byrå eller konkurrere om priser.

På spørsmål om dette var et endelig farvel med Gullkorn svarte Carlsen den gang:

- Det er nok det, ikke bare Gullkorn, men alle kommunikasjonspriser.

Les mer: Trigger-sjef tar knallhardt oppgjør med egen bransje (abonnement)

- Hjelper kundene
Carlsen sa videre at siden Trigger nå vil arbeide som et rent utviklingsbyrå, vil de ikke lenger nominere jobber til verken Gullkorn eller andre PR-priser. Nå sier Carlsen at byrået likevel vil delta i konkurranser dersom kundene ønsker det.

- Det stemmer at vi har sluttet med å sende inn arbeider til kommunikasjonspriser på eget initiativ, men hvis kundene våre ønsker å nominere arbeider så hjelper vi selvsagt til med nominasjonene. I enkelte konkurranser blir man bedt om å oppgi om det var et byrå involvert, og da svarer vi som sant er at vi har vært en samarbeidspartner i prosjektet, sier Carlsen til Kampanje.

Han forteller at Trigger i år har hjulpet tre kunder med å sende inn hver sin nominasjon.

- Hadde vi deltatt aktivt i konkurransen, slik vi gjorde før vi la om kursen for byrået vårt, ville vi ha sendt inn langt flere arbeider og erfaringsmessig ville vi også hatt flere finalister, men det er altså ikke noe vi lenger prioriterer å bruke tiden vår på med mindre kundene våre ønsker det, sier han.

- Ikke et PR-stunt
Fjorårets store Gullkorn-vinner ble reklamebyrået Try, som også kan vinne stort i det bransjen kaller EM i PR, og det med flere nominasjoner enn Trigger.

Konsulent Sindre Beyer i Try sa til Kampanje i fjor at det kunne være et PR-stunt fra Triggers side å definere seg ut av bransjen som et utviklingsbyrå. Det avviser Carlsen.

- Han (Sindre Beyer, red. anm) må få lov til å mene akkurat hva han vil, men sannheten er at vi har jobbet intenst med å utvikle et nytt konsept som er sterkt nok til å møte alle endringene digitaliseringen fører med seg, for både oss og virksomhetene vi jobber med, det siste halvannet året. Det har vært krevende og kostet betydelige investeringer i både tid og penger, så hvis vi hadde vært ute etter oppmerksomhet kunne vi med letthet fått betydelig mer igjen for investeringene våre ved å bruke helt andre metoder, svarer Carlsen.

Men hva Trigger egentlig legger i det nye konseptet sitt, fremstår fremdeles litt uklart. Carlsen lover at det snart skal bli tydeligere.

- Vi er i sluttfasen av ferdigstillingen nå, og er klare til å lansere det om en drøy måned, sier han.