Morten Andreas Meyer (57) er ansatt som ny generalsekretær i Huseiernes Landsforbund. Meyer overtar etter Peter Batta som har ledet Huseierne siden 1987. Lederskiftet skjer 1. juni.

Les også: Ny eks-minister til First House

- Jeg har hatt fem fantastiske år i First House og fått lov til å jobbe med dyktige kollegaer og kollegaer med dyp innsikt på andre områder enn meg selv. Jeg har lært mye og det har gitt meg mulig til å jobbe med krevende kunder og utfordrende oppgaver. Jeg har vokst mye under tiden i First House og skal du være kommunikasjonsrådgiver, finnes det ikke noe bedre sted å være enn her, sier Meyer til Kampanje.

Han sier han etter 20 år som rådgiver og leder av rådgivningsvirksomhet  hadde lyst til å ikke lenger «bare gi råd».

- Nå vil jeg også være med å gjennomføre dem og det er årsaken til at jeg går ut i en lederjobb, fortsetter PR-rådgiveren.

- Det har stormet litt rundt First House de siste årene hvordan har du opplevd det?  

- Jeg har vært del av et sterkt og sammensveiset team som har stått sammen når det har blåst litt rundt oss. VI er et miljø som lærer og evner å korrigere og det tror jeg omgivelsene også registrerer at vi klarer.  

Med Meyer ut døren ligger det an til et lite generasjonsskifte på gang i First House. De siste par årene har profilerte folk som Bjørn Richard Johansen, Jan Erik Larsen, Bjarne Håkon Hanssen og Thorbjørn Giæver Eriksen sluttet. Nå forsvinner også Meyer.

- Morten Meyer har gjort en veldig god jobb de årene han har vært hos oss. Vi respekterer naturligvis at han etter mange år som konsulent nå søker nye utfordringer. Slik er arbeidslivet. First House får stadig nye kunder og vi har svært dyktige medarbeidere til å betjene disse. Vi er vel etablerte i markedet og er ikke avhengige av enkeltpersoner, sier administrerende direktør i First House Per Høiby.

Meyer selv mener det ikke er snakk om noe generasjonsskifte, men et «kontinuerlig bidrag til fornyelse».

- First House har alltid lagt vekt på at unge, dyktige og sultne medarbeidere skal oppleve mulighetene til å vokse inn i selskapet og partnerskapet. Det er en viktig del av det å lage en organisasjon som utvikler seg.

- Får First House nå en ny kunde i Huseiernes Landsforbund?  

- Nå er det flinke mennesker som jobber i Huseiernes Landsforbund og så får de inn en kommunikasjonsrådgiver. I utgangspunktet skal vi gjøre mye selv, men enhver organisasjon har fra tid til annen godt av å bli sett på litt utenfra det kan det vel hende at også jeg skal benytte meg av fremover.

Om sin nye jobb sier Meyer i en melding følgende:

- Vi er et folk av selveiere. Flere enn 80 prosent av oss eier vår egen bolig. Boligen vår er viktig for å skape trygghet i hverdagen og bidrar til sosial utjevning og integrering. Jeg ser frem til å utvikle Huseierne til en enda sterkere stemme på vegne av boligeierne, sier han.

Meyer har i tillegg til sin kommunikasjonserfaring også vært statsråd i Moderniseringsdepartementet, statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet og leder for IBMs konsulentdivisjon. Han kommer til Huseierne fra rollen som seniorrådgiver og partner i kommunikasjonsbyrået First House.

- Morten Andreas Meyer har omfattende erfaring fra lederroller i privat næringsliv, sentrale politiske roller og strategisk kommunikasjonsrådgivning. Hans varierte bakgrunn gjør ham svært godt egnet til å lede Huseierne inn i en ny tid og ytterlige forsterke organisasjonens posisjon, sier Inger Johanne Dehli, leder av ansettelseskomitéen og nestleder i styret i Huseiernes Landsforbund.

Peter Batta har ledet Huseiernes Landsforbund siden 1987. Under hans ledelse har organisasjonen vokst fra 5.000 til over 220.000 medlemmer.