Det ble ikke lange karrieren i den norske PR-bransjen for Janne Log (49) som etter bare noen uker forlater en partnerstilling i Corporate Communications.

Les også: Janne Log til Corporate Communications

For nå er det klart at Log går inn i ledergruppen i Norges sjømatråd der hun i tillegg til å lede Sjømatrådets kommunikasjonsarbeid ha ansvaret for selskapets 14 globale kontorer. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.  

- Da jeg ble kontaktet av Sjømatrådet nylig, trengte jeg ikke lang tid på å bestemme meg. Norsk sjømat er landets viktigste merkevare. Jeg gleder meg veldig til å jobbe for sjømatnæringen, sier Janne Log til Kampanje.

- Det ble ikke mange ukene i PR-byrået Corporate Communications? 

- Det ble et bra men kort opphold, sier Log. 

Hun avviser at det har vært flere parallelle løp, men sier Norges sjømatråd tok kontakt kort tid etter at hun begynt i Corporate Communications.

- Det var en superrask prosess som startet torsdag i forrige uke. Jeg fikk et tilbud, signerte og sa opp.

- Skilles du og Corporate Communications som venner?

- Vi var venner før vi begynte og vi skal være venner lenge etterpå. De skjønte at dette var en helt spesiell mulighet som dukket opp og de har vært veldigveldig raus, sier hun. 

Janne Log har siden 2013 vært konserndirektør for kommunikasjon, samfunnskontakt og merkevare i teknologiselskapet Evry. Før det var hun direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt på Handelshøyskolen BI og i Norges Landbrukssamvirke. 

- Norges sjømatråd er en av de viktigste eksportsektorene vi har og den viktigste  merkevaren Norge har. Når jeg får anledning til å lede det globale og nasjonale posisjoneringsarbeidet sammen med næringen så er det en helt unik mulighet, sier hun. 

- Mange mener vi har litt å gå på når det gjelder merkevarebyggingen av fisken vår?   

- Det er mye som er gjort og fortsatt er det et stort potensiale.

Norge eksporterte i 2016 sjømat for 91,6 milliarder kroner. Det siste året har Sjømatrådet jobbet med strategi- og organisasjonsutvikling for å skape større verdier og bedre tjenester for sjømatnæringen. 

- Norge er verdensledende på sjømat. Sjømat fra Norge er Norges sterkeste merkevare globalt. Vi skal jobbe tett på både det norske og de globale markedene for å posisjonere sjømatbransjen og norsk sjømat enda tydeligere. Vi er utrolig glade for at Janne Log har takket ja til å lede dette arbeidet. Vi er en kompetanseorganisasjon med krav til rask informasjonsflyt og kontinuerlig endring. Logs lange ledererfaring fra posisjoneringsarbeid, digitalisering og endringsprosesser blir svært verdifull for oss, i tillegg til at hun har erfaring fra bransjer som vi i sjømatsektoren kan lære mye av, sier Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd.