I dag ble det klart at Morten Hofgaard Jørstad slutter som Geelmuyden Kieses norske sjef etter et drøyt år i jobben. Nå er det klart at Nina Riibe, tidligere økonomidirektør i Geelmuyden Kiese Gruppen, tar over den norske sjefsjobben.

Endringene i ledelsen forklarer konsernsjef Hans Geelmuyden med at verken byråinntekt eller resultat vokste Geelmuyden Kiese Gruppen i 2016.

- De siste årene har vi investert mer enn noen gang i nye markeder, tjenester, kunnskap og organisasjon. Det har kostet skjorta, men vi har hele veien klart å vokse med sorte tall, sier Hans Geelmuyden i en pressemelding.

Les også: Geelmuyden Kiese-sjefen slutter

- Morten har stått på
Janna Sundewall, som overtok ledelsen av kontoret i København for et år siden, bygger den danske organisasjonen videre. Det er også ansatt ny leder for det svenske datterselskapet.

I pressemeldingen heter det at Morten Jørstad fratrer stillingen som daglig leder i Norge «etter å ha kommet til enighet med styret i GK Norge». 

- Jeg respekterer Mortens beslutning, sier Geelmuyden.

- Morten har stått på hardt gjennom mange år. Nå skal vi samarbeide for å sikre at kunder han har ansvaret for blomstrer videre i GK, sier han.

Halverte resultatet
Geelmuyden Kiese Gruppen økte omsetningen fra 210 millioner kroner i 2015 til 245 millioner i 2016, som er en vekst på 16 prosent. Byråinntekten på 168,1 millioner kroner i 2016 er på nivå med 2015.

Men resultat før skatt falt fra 6,6 millioner til 3,1 millioner i samme periode.

Det norske datterselskapet økte sin omsetning fra 137,4 millioner i 2015 til 175,4 millioner i 2016. Byråinntekten vokste i samme periode fra 104,9 millioner til kr. 113 millioner. Men også her falt resultat om enn ikke like mye. Resultat korrigert for gruppekost falt fra 8,2 millioner til 7,2 millioner.

Datterselskapet i Sverige tapte kr 0,3 millioner og det danske datterselskapet 1,7 millioner i 2016 etter betydelige investeringer i ny seniorkompetanse. Kontoret i Brüssel har gått i null, ifølge meldingen. 

- Må prøve noe nytt
Overfor Kampanje forteller Morten Hofgaard Jørstad at han er moden for nye oppgaver.

- Jeg har vært ti år i GK, og har hatt så godt som alle roller man kan ha i Norge, Sverige og Danmark. Nå er jeg halvveis mot pensjonsalder, og tenkte at jeg enten måtte gå for gullklokka eller prøve noe helt nytt, sier han til Kampanje.

- Ligger det noen konflikt bak avgangen?

- Jeg skjønner at det ville vært gøy hvis jeg kunne sagt det, men sannheten er at Hans Geelmuyden og jeg skilles som gode venner. Vi har jobbet tett sammen i ti år fått til masse vi er veldig stolte av, bedyrer Hofgaard Jørstad.